kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Demirel: Canavarı durdurun
Cumhurbaşkanı karayollarında kazaya neden olan"kara nokta"ların kaldırılmasını istedi

CumhurbaŞkanI Süleyman Demirel, Karayolları Bölge Müdürleri toplantısında karayollarında trafik kazalarına neden olan ve "Kara nokta" olarak nitelenen kesimlerin, ortadan kaldırılmasını istedi. "Bu sözüm hükümetlere. Karayolları teşkilatının istediği kaynakları bulun" diyen Demirel, İstanbul Boğazı'nın üçüncü kez geçilmesi gerektiğini de bildirdi. Cumhurbaşkanı "Bunda geç bile kaldık. Tüp mü olacak, köprü mü olacak. Ama ne yapıp yapılıp geçilmelidir" diye konuştu.

Demirel'in bu sözleri üzerine kürsüye çıkan Bayındırlık Bakanı Koray Aydın da bu noktaların düzenleneceğini, güvenli trafik akışı sağlanacağını ve kazaların azıltılması için etkin önlemler alınacağını açıkladı.

Silifke yolu
Cumhurbaşkanı Demirel, Karayolları Bölge Müdürleri toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, kara noktaların önlenmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğini vurguladı ve "Türkiye buldozeri 1950'de gördü. Bugün ise İstanbul Boğazı iki defa geçilmiştir ve dağlar delinmiştir" dedi.

Turizm için de yolların önemine değinen Demirel, Alanya ile Gazipaşa ve Silifke arasının 30-35 sene evvel nasıl geçiliyorsa hâlâ aynı şekilde geçildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Demirel şöyle konuştu: "Bütün bunlara rağmen, iyiyi kötüyü alt alta koyduğumuz zaman müsbetinde çok şeyimiz var. Menfisinde ise yapılması lazım gelen şeyler var. Bizim her şeyi kendi öz kaynaklarıyla yapması gibi bir durum da ortadan kalkmıştır. Ülkeler yatırımları için dışardan kaynaklar sağlayabilir ve Türkiye de bu yola gitmiştir." Önümüzdeki beş sene zarfında Türkiye'nin demiryolu ve limana yönelmesi gerektiğini de keydeden Demirel, " 50 senede yaptığımız kadar önümüzdeki on sene içerisinde yapmamız lazımdır. Yapmaya mecburuz" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır