kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Böyle olmamalıydı"
Hastane ve karakol arasında mekik dokuyan Seda Sayan, "İkisi de benim kardeşim. Biri hapise gidiyor, diğeri şu an hastanede yatıyor. Keşke böyle bir şey olmasaydı" dedi

Mustafa ŞEKEROĞLU - Zuhal ERGÜZEL

Etiler'deki evinde, ağabeyi Şahin Gürsaçar'ı silahla yaralayan Sedat Sayan'ın (Selahattin Gürsaçar) Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. İki polis memuru eşliğinde önce sağlık raporu alınması için Şişli Etfal Hastanesi'ne götürülen Sedat Sayan, daha sonra görgü tanıkları Hülya Telsoy ve Birgül Güngör'le, Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Olayda kullanılan tabanca ile evde bulunan ruhsatsız pompalı tüfek ise adli emanete teslim edildi.

Bayrampaşa'ya gönderildi
Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sedat Sayan, İstanbul Suçüstü Cumhuriyet Savcısı Nazmi Yelkenci tarafından yaklaşık yarım saat süreyle sorgulandı. Savcı Yelkenci, Sayan'ı daha sonra "adam öldürmeye tam teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından dolayı tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Burada yeniden sorgulanan Sayan, tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Olay gecesi Şahin Gürsaçar'ın, kardeşi Sedat Sayan'a saldırmasını engellemek isteyen imam nikahlı eşi Hülya Telsoy'u da bacağından bıçakla yaraladığı öğrenildi. Her iki kadın da eşlerinin kanlı düellosunu gördükleri için savcıya ifade verdi. Savcı, Seda Sayan'ın ifadesine ise gerek görmedi.

"Amacım korkutmaktı"
Sedat Sayan'ın mahkemede verdiği ifadesinde, ağabeyi Şahin ile Hülya'nın evine geldiklerini belirterek şunları anlattı:

"Yengem zili çaldı. 'Ağabeyin seni aşağıya istiyor' deyince aşağı indim. çevreye bakındım, ancak kimseyi göremeyince ve yukarıdan ses gelince hızla tekrar daireme çıktım. Kapıyı çaldım, ancak kimse açmadı. Bir süre bekledikten sonra kapı açıldı ve evime girdim. Bu durumdan şüphelenerek evdeki silahımı aldım ve ağabeyime göstererek cebime koydum. Ağabeyim de, bu sırada cebinden çıkarttığı iki bıçağı sehpanın üzerine bıraktı. Konuşacağımız sırada bıçaklardan birini bana attı. İkincisini atmaya fırsat bulamadan korkutmak amacıyla ateş ettim. Ancak oturduğum koltuk geri kayınca, ikinci kurşun kendisine isabet etti. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı."

Seda Sayan'dan açıklama
Sabah saatlerinde Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ünlü şarkıcı Seda Sayan ise çıkışta olayla ilgili bir açıklama yaptı. Çok bitkin olduğu gözlenen Sayan, olayın kendisinde şok etkisi yarattığını ve çok üzüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"İkisi de benim kardeşim. Biri hapise gidiyor, diğeri şu an hastanede yatıyor. Keşke böyle bir şey olmasaydı, bunlar yaşanmasaydı. Ailece çok üzgünüz. Olay, aile içi bir kavga sonucu gerçekleşmiş. Ama böyle olmamalıydı. Ayrıca, olaydan sonra iki kadından bahsedildi. Bu iki kadın benim kardeşlerimin nikahlı eşleridir. Bazı basın kuruluşlarında olay farklı yansıtıldı." Olay gecesi kardeşi Şahin Gürsaçar'ın alkollü olduğunu belirten Sayan, daha sonra dinlenmek için evine gitti.

7 saatlik ameliyat
Öte yandan Amerikan Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Şahin Gürsaçar ise dün eşinin onay vermesi üzerine ameliyat edildi. 7 saat 15 dakika süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Gürsaçar'ın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Dün sabah saat 08.00'de Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Hakan Bozkuş tarafından ameliyata alınan Gürsaçar'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı açıklandı. Şahin Gürsaçar'ın şuurunun kapalı, solunumunun yetersiz olduğunu belirten doktorlar, genel durumunun iyileşmesinin beklendiğini, iyileşme gerçekleşirse, Gürsaçar'a protez göz takılacağı ve estetik ameliyat yapılacağı bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır