kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Kimsesiz kızlar sahipsiz değil"
SOSYAL Hizmetler Yasası'na göre Çocuk Esirgeme Kurumları'nda 18 yaşına kadar himaye edilen, ancak 18 yaş haddini doldurduklarında yurtlarından ayrılmak zorunda kalan kız çocuklarına Devlet eski Bakanı İmren Aykut kucak açtı.

Aykut kurucusu olduğu Çevre, Eğitim ve Sağlık Vakfı (ÇESAV) ile18 yaşından sonra yurtlarından ayrılan kız çocuklarını barındırmayı, korumayı ve hayata hazırlamayı hedefliyor. Aykut düzenlediği basın toplantısında "Bu vakıf, Çocuk Esirgeme Kurumları'nda barınan 17 bin kimsesiz çocuk için bir umut kapısı olacak" dedi.

8 daireli bina alındı
Vakfın Ankara'da 8 daireli bir bina satın aldığını anlatan Aykut, şunları söyledi: "Psikolojik rehabilitasyonların ve beceri kurslarının verileceği bu yaşam ve eğitim merkezi 1999 Ekimi'nde hizmet vermeye başlayacak. İlk planda kimsesiz kız çocuklarına hizmet verecek olan vakfımız, yurt hayatı sonrası çoğunlukla terör ve irticai örgütlerle ilişki kuran ya da fuhuş bataklarına sürüklenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kimsesiz kızları güvenceye almayı ve onları hayatın acımasız yanlarına karşı koymayı hedefliyor. Vakfa hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. "

Hayati KILIÇ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır