kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öğretmenler sır oldu
PKK'nın yol kesip kaçırdığı Cengiz Tan ve İbrahim Tanrıoğlu'ndan 2.5 aydır haber alınamıyor...

Barış MUTLU / Ramazan DEMİR

GÜZEL bir haftasonu... Van'ın Erek Dağı'na pikniğe giden üç öğretmen. Cengiz Tan, Filiz Tan ve İbrahim Tanrıoğlu. Bir de Tan çiftinin 9 aylık bebeği Deniz.

Temiz hava, bol güneşin ardından geri dönüş yolunda önleri, kendilerine "ERNK gerilları" diyen iki kişi tarafından kesilir. Ve iki öğretmen Cengiz Tan ve İbrahim Tanrıoğlu, "bir iki gün içinde salarız" diyen PKK'lılar tarafından kaçırılır. O günden beri ise iki öğretmenden haber alınamaz. Kaçırılan öğretmenlerden Cengiz Tan'ın eşi Filiz Tan, kucağında 1 yaşındaki Deniz ile kocasının dönüşünü dört gözle beklerken yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

Herkes silahlı
"Biz Cengiz'le dağcılık yapardık. O gün yani 16 Mayıs'ta, Van'a yeni gelen, aynı okulda öğretmenlik yaptığımız İbrahim'e çevreyi tanıtıyorduk. 'Yedikilise' denilen bölgeden saat 15.00 sıralarında şehre dönmeye hazırlanırken, silahlı iki kişi yanımıza geldi. Orada köylüler de vardı. Herkes silah taşıdığından durumlarından şüphelenmedik. Kendilerini "ERNK gerillaları" olarak tanıttan iki bu kişi üstümüzü aradı. Daha sonra başkaları da geldi. Bir süre propaganda yapıp Cengiz ve İbrahim'i de yanlarına alarak gittiler. Ben de gitmek istediğimi söyleyince "Çocuk var seni götüremeyiz" diyerek yanıma iki köylü verip Van'a geri gönderdiler."

Van Çıraklık Eğitim Merkezi'nde birlikte çalıştığı Eğitim-Sen üyesi eşi Cengiz ve arkadaşları İbrahim'i bırakarak çocuğuyla Van'a dönen Filiz Tan, operasyon yapılır korkusuyla o gece polise gidememiş. Ertesi gün jandarma bölgede yaptığı incelemede ise hiçbir ize rastlayamamış.

"Dua ediyoruz"
Van'da kaçırılan öğretmenlerden İbrahim Tanrıoğlu'nun Balıkesir'deki ailesi de endişeli bekleyişini sürdürüyor. Tanrığolu'nun ağabeyi Hüseyin Tanrıoğlu, teröre lanet okurken, 27 yaşındaki kardeşi İbrahim'in çok sessiz ve mütevazi bir insan olduğunu anlatıyor. Hüseyin Tanrıoğlu, kardeşinin idealist bir öğretmen olduğunu ve kendini mesleğine adamış olduğunu söyledi. Tanrıoğlu, "İbrahim'in biran önce bizlere ve öğrencilerine kavuşmasını bekliyoruz. Elimiz kolumuz bağlı, her gün onun kurtulması için için dua ederken ölüp ölüp diriliyoruz" dedi.

PKK üstlendi
Öğretmenleri Hakkari bölgesinden gelen "Çektar" kod adlı PKK'lının yönetimindeki grubun kaçırdığı öğrenildi. Van'da teslim olan bir itirafçı, iki öğretmenin Hakkari yönüne götürüldüğünü söyledi. Ayrıca terör örgütü tarafından yapılan açıklamada öğretmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır