kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu cep telefonuna su ve darbe vız geliyor
Ericsson'un yeni modeli R250s'nin özelliği ısıya, suya ve darbeye dayanıklı olması

Fügen ÜNAL ŞEN

KİRUNA/İSVEÇ- Kuzey Kutup Dairesi'nin küçük kenti Kiruna geçtiğimiz günlerde yepyeni bir teknolojinin tanıtıldığı şova ev sahipliği yaptı. Ericsson, yeni ürettiği ve Eylül ayında Türkiye'de de satışa çıkacak olan R250s PRO modeli cep telefonunun tanıtımını güneşin hiç batmadığı bu topraklarda, Eskimolar'ın ülkesinde gerçekleştirdi. R250s PRO ısıya, suya, toza ve darbeye meydan okuyor. Yere atıyorsunuz, suya sokuyorsunuz, soğukta bırakıyorsunuz ya da tozun içinde tutuyorsunuz ama telefonunuza hiç birşey olmuyor.

Bu nedenle maden ya da inşaat gibi ağır işlerde çalışanlar ve serüven tutkunları için son derece işlevsel. R250s PRO'yu yaratanlar, "Aman cebimde telefonum var, birşey olmasın" diyenlere cevap olarak R250s PRO'nun düşünüldüğünü söylüyorlar.

Dayanıklı telefonun özelliklerine gelince:

Birçok fonksiyonun birleştirilerek yaratıldığı R250s PRO'nun en büyük özelliği suya ve darbeye karşı dayanıklılığı. Telsiz olarak da kullanılma özelliği var. Konuşma süresi 4.5 saat. Bekleme süresi ise 135 saat.

Ericsson'un yeni telefonu, bu yıl ikincisi düzenlenen The Endless Odyssey (Sonsuz Serüven) isimli yarışmada kullanıldı. Norveç ve İsveç'teki 650 kilometrelik bir parkurda gerçekleşen yarışma sırasında, 10 ülkenin yarışmacıları, birbirleriyle haberleşmede R250s PRO'yu kullandılar.

Yarışmacılar 6 derecelik ısının hakim olduğu İsveç fiyordlarında koştular, yüzdüler, iple köprüden indiler, kanoya ve bisiklete bindiler, dağa tırmandılar. Ve bütün bu mücadale sırasında yanlarında dünyada ilk kez kullanılan "dayanıklı telefon" vardı. Ericsson'un yeni telefonunun Türkiye'deki satış fiyatının 300-350 milyon olması planlanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır