kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Ne dolaplar döndü"
Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, dün partisi ANAP'ın Meclis Grup toplantısında, ortalığı karıştıran ilginç bir konuşma yaptı.

Bir süre önce yapılan ve ardından iptal edilen POAŞ ihalesinde "Bazı dolaplar döndüğü" mesajını veren Yalova, "Yazılanlar olanların yüzde biri bile değildi. Genel Başkanımız bunları açıklamadı, açıklayamazdı, bundan sonra da uzun süre açıklayacağını sanmıyorum" dedi.

Yalova, POAŞ ihalesinde dönen dolapların bir siyasi partinin genel merkezinde tezgahlandığını öne sürdü ve suçladığı kişi için "Bir siyasi partinin genel başkanı" ifadesini kullandı. Geçen yıl yapılan POAŞ ihalesi 1 milyar 160 milyon dolara Hayyam Garipoğlu'nda kalmış ancak ÖYK, ihaleyi üçüncü sırada bulunan 1 milyar 110 bin dolara Bayındır-İş Bankası-Park Holding ortaklığına vermiş, ardından da ihale iptal edilmişti.

Şok açıklama
Bakan Yalova, özelleştirme ihaleleri hakkında bilgi verirken sözü geçmiş dönemde yapılan POAŞ ihalesine getirdi ve şöyle dedi:

"POAŞ ihalesi sadece özelleştirmeyle ilgilenenlerin yazabileceği bir konu değildir. Siyasi tarihçilerin yazabileceği bir konudur. Yazılanlar, olanların yüzde biri bile değildir. Genel başkanımız o dönemde bunları açıklayamadı, açıklayamazdı, uzun süre de açıklayacağını sanmıyorum."

Bir genel başkan
Bakan Yalova, bu sözlerinin ardından bir siyasi partinin genel başkanı hakkında da şu iddiaları dile getirdi:

"Herhalde siyasi tarihin mutlaka gündeme getirmesi gereken ilişkileri, değerlendirmeleri topluma aktarmak da bizim görevimiz olsa gerek diye düşünüyorum. O dönemde ANAP'ın Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla 4 Kasım 1998 tarihinde yaptığım basın toplantısıyla konuyu gündeme getirmiştim. Bir partinin genel merkezinde, bir parti genel başkanıyla başka bir özelleştirme mevzuunda adı geçen kişinin yaptığı görüşmelerin, o genel başkan, o genel başkana, o konuda muhalefet eden ve sonradan uzlaşan siyasiler arasındaki çekişmenin nasıl sonuçlandırdığını kamuoyunun araştırmak zorunda olduğunu söylemiştim. O noktada medya içinde, nihai hedefi paylaşan insanlar olduğu için belki yeterli güç bulamadık, siyasi fatura itibariyle de ödememizi yaptık. Ama şimdi özelleştirme sorumluluğu içinde yaptığımız birkaç atama bize gösterdi ki, o noktadaki yaklaşımlar halen ticaridir. Demek ki bizim de o konuyu anlatmada propaganda eksikliğimiz, yeni bir lisan oluşturma ihyitacımız devam etmektedir."

Taşeron genel müdür
Yüksel Yalova daha sonra, KİT'lerde iddia edildiği gibi 46 atama yapmadığını, boş bulunan 27 yere atama yaptığını ve kararında haklı olduğunu belirtti. Yalova "Bir ilde müteahhitlerin taşeronu bir genel müdürü görevden aldım. Takdir edilmesi gerekirken eleştirildim. Belli ki, aynı siyasi çıkarı paylaşanlar işbirliği içindeler" dedi.

Yalova, yönetim kurulları için yapılan "arpalık" tanımlamasına da tepki gösterdi ve "Daha önce buğdaylık mıydı da şimdi arpalık oldu. Daha önce neydi ise bugün de odur. Yapılan atamalar doğrudur, doğruyu yapmaya devam edeceğim" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır