kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gittikçe küçülen cihazlar
Bir ara unutulan MiniDisc formatı'nın dönüşü muhteşem oldu, şimdi bütün firmalar harıl harıl MD cihazı üretiyor

EĞer ses kaydetmek ve dinlemek istiyorsanız şu sıralarda Japonya ve ABD'de Mini Disc (MD) fırtınası estiğini aklınızda bulundurun. Hem çok küçük ve kullanışlı olduğu için hem de maliyetli olmadığı için bu format hayli yaygınlaşacağa benziyor. Bir aralar MiniDisc adı epey duyulmuştu ama DVD ses ve MPEG-3 cihazları çıkınca kimse MD'den söz etmez oldu. Ama elekronik cihaz üreticileri böyle küçük dalgalanmalardan yılmadılar. Şu anda Aiwa, Denon, JVC, Kenwood, Pioneer, Sony, Sanyo, Sharp ve Yamaha firmaları MD cihazları üretiyor. Evde müzik albümü yapmak isteyenler için hepsi birbirinden güzel oyuncaklar. Cihazların hepsinin uzaktan kumandası var, Aiwa'nınki hariç bütün uzaktan kumandalarda LCD ekran var. Fiyatları sudan ucuz, JVC, 100 milyon lira civarında. Aiwa 130, Sharp 150, Sony ise 160 milyon lira civarında. Gerek şıklık gerek fonksiyon açısından ise en iyileri Sony ve Sharp. Hepsinin de en ve boyları 8-9 cm, kalınlıkları ise 2 cm civarında. Yine hepsinde şarj edilebilir birer batarya ve buna ek olarak birer kalem pil var.

Hepsi birbirinden yakışıklı
Sanyo'nun MD çalıp kaydeden mini cihazı yıl sonuna doğru satışa sunulacak. Adı MDG-R3 olan taşınabilir MD cihazının şarj edilebilen bataryaları var. Sharp'ın MD cihazı fena halde yakışıklı. Fonksiyon tuşları çok mantıklı yerleştirilmiş. Pil ömrü 12 saat. Aralarında en küçük olanları Sony ve Aiwa. Eğer mini diskler biraz daha mini olabilseymiş Sony'nin MD cihazı daha da küçülebilirmiş. MD cihazın içini tam dolduruyor. Yüzey olarak en küçük Sony ama toplam hacim olarak dünyanın en küçük MD cihazı ise Aiwa. Geniş ve kullanışlı LCD ekranı çok güzel. 25 saate kadar çıkabilen pil ömrü de etkileyici. JVC'nin de kendine özgü tatlı bir tasarımı var. Yalnızca 7 saat'lik pil ömrü az.

Bu cihazların üreticileri şiddetli bir rekabet içindeler, yakın zamanda vitrinlerde görmeye başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Seçmek biraz zor olacak, ama idare edin.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır