kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şimdi saray düğünleri moda
Celal Bayar'ın kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu Celal Bayar ile 1990 Türkiye güzeli Sumru Yıldırım Beylerbeyi Sarayı'nda yapılan düğünle evlendiler.

Beylerbeyi Sarayı'nda yapılan düğüne İstanbul sosyetesinin yanı sıra Celal Bayar'ın İsviçre'de yaşamasından dolayı dünya jet sosyetesinin ünlüleri de katıldılar.

Düğünde her şey saray geleneklerine göre düzenlenmişti. Davet ilk olarak üst bahçede verilen kokteyl ile başladı. Yaklaşık bir saat süren kokteyl sonunda konuklar kırmızı halılar döşenmiş yollarda yürüyerek nikâhın kıyılacağı orta bahçeye geçtiler.

Nikâhta damadın şahitliğini TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, gelinin nikâh şahitliğini ise eski televizyoncu Canan Kumbasar üstlendi. Burada çok önemli bir noktayı daha vurgulamak istiyorum: Düğün gecesi nikâhı kıyan Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy'un nişan yüzüklerini takan ve aynı zamanda nikâh şahitliğini de üstlenen rahmetli Celal Bayar imiş. Ve kadere bakın aynı belediye başkanı şimdi Celal Bayar'ın torununu evlendiriyor.

Nikâh kıyıldıktan sonra aniden ortaya çıkan Mehter Takımı eşliğinde tüm konuklar sarayın deniz seviyesindeki masalarda hazırlanan yemek kısmına indiler. Düğünde yemek olayını ise Swissotel üstlenmişti.

Celal Bayar'ın düğünü gerçekten de saray örf adetlerinin yaşatılmaya çalışıldığı bir düğündü. Bahçenin girişinde kurulan eski İstanbul kahveleri ve nargile köşesi konukların en çok ilgisini çeken yerlerden birisi oldu.

Rıza ÖZİŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır