kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SERPİL YILMAZ(syilmaz@sabah.com.tr )


Emlak Bankası yeniden yapılanıyor

Emlak Bankası'nda gelmiş geçmiş neredeyse bütün müdürler önce mahkemeye veriliyor, sonra görevlerinin iadesi isteniyor.

Bu kez biraz daha ilginç oldu. Genel Müdür Erdin Arı, Emlak Menkul Değerler ile ilgili bir davada tanık olarak kürsüde bulunduğu saatlerde istifa saati çalışmaya başladı. Arı, mahkeme dönüşü istifa ettiğini açıkladığının sabahında, Emlak Bankası'ndan Sorumlu Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu 15 milyon dolarlık kredi ile ilgili olarak "kredi usulsüzlüğü" nedeniyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hazine Yeminli Murakıplarınca başlatılan incelemeleri geliştiren Başbakanlık Müfettişleri ayrıca Emlak Menkul Değerler'le ilgili olarak Arı ve genel müdür Mesut Erkovan'ı "görevi kötüyü kullanmakla" suçlayan bir ek rapor hazırladılar.

Boşalan koltuklara atamaları da hızla yapan Somuncuoğlu, partisine yakın bir isim olan Mehmet Şeniz'i Personelden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak bankaya getirdi, Arı'nın vekaletini de teslim etti.

DYP'nin ağır toplarından ve Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Cihan Paçacı'nın yeğeni Yaşar Yılmaz, yine Ziraat kökenli Hanefi Çoşkun ve genel müdürlük için adı geçen Ahmet Vural Bıyık, Somuncuoğlu'nun onayladığı yeni atamalar arasında sayılıyor. Bir ilginç rastlantı da önceki gün gerçekleşti. Uzun süredir görevinde 'huzursuz' yorumu yapılan gözde bürokratlardan, Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Çoşkun Ulusoy, kamuda yeni atamaların gündemde olduğu sırada Koçfinans'tan istifa etti. 15 gün daha görevinde kalacağını belirten Ulusoy, Emlak Bankası için yapılan yakıştırmalara "Ziraat gibi büyük bir bankadan sonra mümkün değil" diyor.

Bodrum'dan kaçış serbest!
Esbank Avusturya'nın yöneticilerinden Banu Zeytinoğlu son üç yıldır Viyana'da yaşıyor. Öyle yerleşti ki, Avusturya Türk İşadamları Derneği Başkanı oldu.

Çok yoğun çalışıyor. Üç yılda tek şubeli bankadan üç şubeli bir Türk bankası ortaya çıkardı. Bununla yetinmeyip, Türk-Avusturya sermayesi evliliklerine arabuluculuk ediyor.

Kendini sosyal işlere de verdiğinden, aksaklıklara tepki göstermeden edemiyor.

Geçtiğimiz günlerde böyle bir durumla karşılaşmış, Viyana'dan aradı: "Çok kızdım, seninle paylaşmak istedim" diyor.

Onu, Bodrum'daki evinde dinleniyor diye biliyordum. Geçtiğimiz hafta Bursa'da bir Avusturya firmasının temsilciliğini yapan Türk firmasının 10'nuncu yıl kutlaması için Viyana Filormania Orkestrası elemanlarıyla gelmişti. Sonra da dinlenip, dönecekti.

Dönmüş ama hayretler içinde.

Bodrum'da bilgisayar sistemi arızalı olduğu için pasaport kontrolü yapılmadan, İstanbul havalimanına inmişler. Uçaktan iner inmez "Transit yolcular arka otobüse" talimatına uyarak, transit salonuna alınmışlar. Burada da pasaport kontrolü olmadığından, ver elini Viyana...

Bodrum'da bilgisayarlardaki arıza nedeniyle pasaport kontrolü yapamayacaklarını söyleyen görevliler, durumu İstanbul çıkışında bildirselerdi, gelen yolcular transit salona alınmazlardı.

Enver Altaylı'nın sürpriz çıkışı
Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un fazla vesveseli olduğu konusunda hemfikirler olanlar var...

Kerimov'un, İslami devlet kurmak isteyenlerle verdiği mücadelenin bir parçası olarak, Türkiye'den bazı kesimlerin muhalefeti desteklediği yolunda iddialar ortaya atmasını, "Türk düşmanlığı" olarak yorumlayanlar da az değil. Sonuçta Kerimov, Türkiye'ye küstü, ülkesinde yatırım yapan Türk şirketleri zora sokuyor. Bir süredir meydanda gözükmeyen Enver Altaylı ortaya çıkıp, kanal kanal dolaşmaya başladı. Yaptığı açıklamalardan; MHP kökenli olduğunu, 1960 İhtilali öncesi Harp Okulları'ndan atıldığını, 7 yıl SSCB Uzmanı olarak çalıştığı MİT'den ayrıldığını(!), Almanya'da fırıncılık, balıkçılık yaptığını, Alman pasaportu ile Özbekistan'a gittiğini öğrendik.

Oysa en son Altaylı, Tansu Çiller operasyonu ile Afganistan'daki muhalif kanadın temsilcisi Dostum'a gönderilen paranın ortadan kaybolmasında adının geçmesiyle gündeme gelmişti... Altaylı, bir zamanlar 'dost' olduğu, Türkiye ile yakınlaşmasını sağladığı Kerimov'un 1994'de yasaklılar listesine girdi. Kerimov olayı kendince çözdü de, Türkiye çözemedi. Altaylı Türk cumhuriyetlerinde ne yaptı, bilen yok...

Bugün ne iş yapıyor, bilen yok.

Neden bugün ortaya çıktı, MHP'li dostlarının mesajını mı aldı, bu da bilinmiyor.

Gerçeği öğrenmek için Fethullah Gülen gibi onun da kasetlerini bekleyeceğiz.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır