kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
igs GÜNGÖR MENGİ
Mecburuz
Çalışanlar ayakta.. İşçiler, kazanılmış hakları bırakmak istemiyor, sürünmekten bıkan memurlar isyan ediyor. Güçlü bir ülke olmak, Türkiye'nin kaderidir.

ASAF SAVAŞ AKAT
AB'ye alternatif var mı?
1960'ların başında Kıbrıs sorunu yeniden canlanmıştı. Kesin tarihi hatırlamıyorum ama herhalde 1964 olmalı. Başkan Kennedy Texas'ta suikaste kurban gidince yerine Johnson ABD Başkanı olmuştu.

NURİYE AKMAN
İnandığınız her şeyi eleştirin
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Mehmet Aydın, Türkiye'nin yetiştirdiği en karizmatik din bilginlerinden biri.

ÇETİN ALTAN
Fındık, fıstık, çekirdek...
Sokaklara dökülmüş işçiler, küçük memurlar ve sesini yükseltmeye başlayan yargıçlarla; Ankara'nın iyice benimser göründüğü -Murat Belge'nin deyimiyle "izolasyonist" politikaların propagandalarına baktıkça, aklımıza hep şu minik fıkra geliyor.

CAN ATAKLI
Her şeyi dert etmeyin
Ölümün sırrını çözemiyoruz. "Bu da laf mı?" diyeceksiniz. Zaten çözebilseydik, ortada sorun kalmazdı. Doğru tabii. Ama yine de sık sık insanın aklına takılıyor; nereden geldik nereye gidiyoruz?

CENGİZ ÇANDAR
Suikast çeşitleri...
Turgut Özal kadar Cumhuriyet tarihimizde "karakter katli"ne uğramış bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan bulamazsınız.

NECATİ DOĞRU
İşte imaj!
Tanıtım lobisi bastırıyor, "Devlet bize para versin, biz yurt dışında reklam yapalım, tanıtımı yapalım, ülkeye turist gelsin..."

SELAHATTİN DUMAN
Laf var iş bitirir..
Başlığın gerisi de "Laf var baş yitirir" şeklinde.. Eskiler bu mânâlı sözü "Ağzından çıkanı kulağın duysun.." uyarısı yerine etmişler.. En iyisi susmak.. Yok eğer konuşmak zorundaysanız da "Boş laf etme sanatını" öğrenmek..

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Gençlik aşkı
Brüksel'i daha Avrupa'nın Başkenti olmadan tanıdım. Fransızlar'ın tepeden baktığı karanlık suratına tutuldum. Zenginlemeden önceki fakir ve dökük haliyle sevdim onu, Brüksel gençlik aşkımdı benim.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Mülkün adaleti ne işe yarar?
Çocukluğumuzda ansiklopedik bilgi veren takvimler vardı. "Saatli Maarif" en itibarlı olanıydı. Şimdi endamı güzel manken takvimleri seyrediyoruz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU
30 günlük bildirim
Yürürlükteki Sosyal Sigortalar Yasasına göre, işveren işçiyi çalıştırdığı süreyle sınırlı olarak sigortalı göstermektedir.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Aşk cini, cinnet ve cinayet üzerine
Adem ile Havva'dan başlamak üzere, kadın erkek ilişkisi hep suç kavramıyla birlikte düşünülmüş.

ALİ ŞEN
Kosova'daki Türkologlar
Hükümetimiz Kosova'daki Türkler'e gereken ilgiyi ve yakınlığı gösterirken Kültür Bakanlığımız da Nimetullah Hafız'ın başında bulunduğu Kosova Türkologları'na yardım etmeli

RAUF TAMER
PSG'ye dava açalım
Turizm'e son darbe de Paris Saint Germain'den... Ünlü Fransız takımı, can güvenliği kaygısını belirterek, Türkiye'de terör var dedi ve dün Fenerbahçe'yle oynayacağı özel maça gelmedi.

TUĞRUL TUNA
Arnavutoğlu'nun hatırasına herkese gazoz..
Sökeratar Faik Bey, televizyonu açtıktan sonra kanal ayarı tutturmaya çalışan Şaban'ı bir yandan seyrediyor bir yandan da bütün kahve sakinlerine laf yetiştiriyordu.

HINCAL ULUÇ
Güneşlenmeden önce okuyun..
"Şunun şurasında günde iki saat güneşleniyorduk" dedi, sevgili kardeşim Özcan.. "Onun da içine ettin.. UVA, UVB diyerek..""Sen o zaman bu hafta yazacaklarımı oku bir de" dedim..

AHMET VARDAR
Kendimizi neden tanıtamıyoruz?...
Yurtdışında, hariciyemize, turizm tanıtmamıza, maliyemize, basın yayına ve diğer bakanlıklarımıza bağlı dünya kadar büro var.

TEVFİK YENER
O geceden 69 gün sonra ne olacak?
Hanımefendinin tombul göğsüne başını dayayan tilki şaşkın gözlerle bakıyordu. Avcı ile karşılaşmasında da böyle olmuştu. Sonra gövdesine saplanan acı... Gözleri açılmıştı sonuna kadar.

SERPİL YILMAZ
Emlak Bankası yeniden yapılanıyor
Emlak Bankası'nda gelmiş geçmiş neredeyse bütün müdürler önce mahkemeye veriliyor, sonra görevlerinin iadesi isteniyor.

NEBİL ÖZGENTÜRK
"Balıkçı"yı unutma!
Temmuz ayının bu sıcak günlerinde hem edebiyatımızın hem Bodrum'un hem de hayatın bir parçası olan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir'i hatırlayın lütfen...

ŞÜKRÜ KIZILOT
Ben deyrum kulağu...
O deyur ayağu!.. Bugünkü yazımız, yaşanmış bir olayla ilgili... Geçen yıl, Aralık ortası, ATV'nin Ankara'dan katıldığım Sabah programında, geçici bütçe konusunu açıklıyordum. Program tam bitmişti ki, program yöneticisi Murat Atıl İstanbul'dan devreye girdi.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Ecevit durunca piyasalar da durdu
Mali piyasalar binlerce hatta 10 binlerce katılımcıdan oluşuyor. Bu katılımcılar, ekonomik gelişmeleri en yakından izleyen kitle.

YUSUF SARI
Geçen hafta zirve test edildi
SPK kanunun meclis tatile girmeden çıkartılma kararı, önceki haftadan geriye kalan iyi bir gelişme oldu. Daha şeffaf ve daha adil kuralların gelmesi, yatırımcıların borsaya ilgisini de artıracaktır.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır