kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP'li Ali Gören: Memur zammı 'devede kulak'
FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Gören, maaşlarda yapılan yüzde 20'lik artışın, petrole yapılan zamlarla "devede kulak" gibi komik duruma düştüğünü söyledi.

Ali Gören, FP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik duruma değinerek, işçi, memur, emekli ve esnafın "inim inim inlediğini" kaydetti. Son günlerde geniş kitlelerin katıldığı toplumsal hareketlerin yaşandığına işaret eden Gören, "Bu insanlar vakit geçirmek için değil, hak arayışı için toplanıyorlar. Bir yandan memur ve emekliler yüzde 20'ye mahkum edilmekte, öte yandan emeklilik yaşı ile vatandaşlar ızdırap duyarak yaşamaktadırlar" diye konuştu.

Hükümete ve yöneticelere çağrıda bulanan Gören, memurlara ve emeklilere yapılacak zammın petrole yapılan zamla aynı oranda olmasını önerdi. Gören, şunları kaydetti: "Ne olur adaletten ve haktan nasibinizi almışsanız, petrole yaptığınız zam kadar memura, işçiye, emekliye zam verin. Hayatın her kademesini etkileyen petrole yaptığınız zam ile memura yaptığınız zam devede kulak gibi komik duruma düşmüştür."

Başbakan Ecevit'i de eleştiren FP Genel Başkan Yardımcısı Gören, "Ecevit, eli değen her olayda bereketsizliği, isabetsizliği getirmiştir. Haller Yasası'nda da, Vergi Yasası'nda da böyle olmuştur. Geçtiğimiz günlerde yaşanan IMF ve borsa skandalı unutulamaz, unutturulamaz" dedi.

Üniversite sınavında da bir kaosun yaşandığına işaret eden Gören, öğrencilerin ciddi sıkıntılar içinde olduklarını söyledi. Ali Gören, "Bu hükümetin, vatandaşlarımızın ensesinde boza pişirmekten vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır