kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CHP, Baba'ya şikayete gitti
CHP lideri Öymen, Demirel'e "Hükümet ekonomik bozukluğun faturasını çalışanlara çıkartıyor" dedi

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve CHP'nin 10. Kurultay'ında belirlenen Parti Meclisi içinden seçilen yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Öymen, kabulde yaptığı konuşmada, CHP'nin son seçimlerde Meclis dışında kaldığını ama çalışmalarını Meclis'teymiş gibi sürdürdüklerini söyledi. CHP'nin hükümetin ortaya koyduğu iki önemli icraattan endişe duyduğunu ifade eden Öymen, bunlardan birincisinin emeğin hakkına getirilen sınırlama, ikincisinin ise sosyal güvenlik yasa tasarısıyla ekonomideki bozukluğun çalışanlara yüklenmesi olduğunu kaydetti.

İşçilerin tepkilerini CHP olarak haklı bulduklarını dile getiren Öymen, "Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmayı ilke edinmiş bir parti olarak Meclis komisyonunda kabul edilen yaz dönemi Kuran kurslarıyla ilgili öneriden, bu gelişmelerden endişeliyiz'' dedi.

"Meclis her şey değildir"
Partilerin bu tür dönemlerde kendisini daha fazla toparlama imkanı olduğunu kaydeden Demirel, "Türkiye'nin en eski partisisiniz. Hep beraber Meclis'e giremediğimiz günler oldu. Onlar zelzelelerdi. Oysa bu kez, demokratik sistem ve sürecin işlemesi sonucunda bu konumdasınız" dedi.

"Çözümün başlangıcı"
"Ama bir ülke meselelerini tartışabiliyorsa, çözümün başlangıcını bulmuştur. Meclis, her zaman müzakereci olmuştur. Meclis, önüne konan birşeyi tasdik eden Meclis olmamıştır. Meclis zeminine intikal edecek konular hakkında kamuoyunda oluşacak kanaatleri Meclis görmezlikten gelemez. Mutlaka onun etkisi altında kalacaktır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır