kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yolsuzluklar yol alamadı
Yeni yasalara dalan Meclis, yolsuzluk dosyalarına vakit ayıramıyor. Üç ayda bir komisyon kurulamazken 15 dosya için arpa boyu yol alınamadı

Nuri KAYIŞ

Seçim yapılalı üç ay oldu. Ne varki geçen dönemden bu döneme intikal eden soruşturma dosyalarını incelemek için Meclis'te henüz komisyon bile kurulmazken, dosyalardan birinin bile kapağı açılmadı.

Bu dosyalar arasında Kurtköy Havaalanı ihalesiyle ilgili olanının raporu geçen dönem yazılmıştı. Ancak bu dosya bile Genel Kurul'a getirilmedi. Oysa 57inci Hükümetin kurulma çalışmaları sırasında ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, hakkındaki dosyaların Meclis'te bir an önce sonuçlandırılarak kendisinin Yüce Divan'a gönderilmesi için Ecevit'ten ricada bulunmuştu.

Herkesin hesabı ayrı
Muhalefetteki partilerden DYP ise, komisyonlar kurulursa liderleri Tansu Çiller'in de Yüce Divan'a gönderilmesinden endişe ettikleri için ısrarcı olmuyorlar. FP'liler de hem sayısal güçlerinin olmayışı, hem de soruşturmalardan bazılarının Refahyol döneminin bakanlarını ilgilendirmesi yüzünden konunun gündeme getirilmemesine tepki göstermiyorlar.

Kimlerin dosyaları var?
Çiller ise Başbakanlık'ın örtülü ödeneğini Dolandırıcı Selçuk Parsadan'a kaptırarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla açılan bir soruşturma nedeniyle soruşturmaya uğramıştı. Örtülü ödenekle ilgili olarak Çiller için geçen dönem açılan soruşturma kapsamında Maliye eski Bakanı, DYP'li İsmet Attila da yeralıyor.

Karadeniz sahil yolu ihalesi
Meclis'te Devlet eski Bakanı Burhan Kara, FP'li Çalışma eski Bakanı Necati Çelik haklarındaki soruşturma dosyaları da var. Kara, Denizcilik Müsteşarlığı ihalelerine fesat karıştırmak ve personel alımında usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. Çelik ise SSK sınavında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla karşı karşıya. Bu arada, Çalışma eski Bakanı, CHP'li Mustafa Kul'un da SSK sınavında usulsüzlük yaptığı iddia ediliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır