kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kötü kızla ibadet
"Benim dinim müziktir" diyen kızıl afet Shirley Manson'ın ve teknoloji sihirbazı Butch Vig'in Garbage'i Park Orman'a renk, ahenk getirdi

Ayşe Deniz POYRAZ

Guns 'n' Roses solisti Axl Rose'un -ki kendisi de kızıl bir başka afettir- konserlerde üzerinden çıkarmadığı meşhur katil Charlie Manson resimli bir tişörtü vardır. Dört sene önce Shirley Manson, Butch Vig'in prestij projesi Garbage'le boy göstermeye başladığında, aklımıza ilk gelen iki Manson arasında kan bağı olup olmadığıydı. Nitekim Shirley'nin de gözlerinde o delice bakışlar; hareketlerinde, saçlarından da kuvvetli yayılan bir nevi ateş mevcuttu. O ateş, geçtiğimiz cuma akşamı Park Orman'ı yuttu.

Yapı Kredi Festivali'nin güzelliklerinden biri olan konserde, 'herkes' vardı: Şarkıcılar, medyacılar, öğrenciler, sanatçılar... Garbage sahneye çıkmadan, Orman'ın dört bir yanına yayılan güruh, kağıt bardaklarda biralar ve köfte kokularıyla bekledi Manson ve çetesini. Işık oyunları başlar başlamaz anlaşıldı: Geldiler. Garbage bir buçuk saat sonra gidene dek, sahnenin gösterişi, Orman'cıların gençliğini güzelliğini gölgede bıraktı zaten.

Prodüktör Butch Vig'in alternatif rock'a alternatif olarak sunduğu Garbage, ilgiyi sahne şovuyla hemen topladı. İlk albümlerinden heyecan verici 'I'm Only Happy When It Rains', 'Stupid Girl' ve Shirley'nin "Kötü kız olmaktan gurur duyanlar" için söylediği 'Milk' gibi hit'lerini de, sebebi ziyaretleri 'Version 2.0'dan gündemdeki 'I Think I'm Paranoid', 'Push It', 'You Look So Fine'ı da; yani neredeyse varını yoğunu çaldı Garbage. "Türkçe kelime bilmediğim için üzgünüm. Ama burada olmak harika, hele güneşiniz..." lütuflarıyla, agresif tarzından öte bir görüntü çizen İskoç aksanlı Shirley Manson, son olarak bize yalvardı: "N'olur bir daha gelmemize yardım edin." Olmaz diyen çıkmadı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır