kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deniz ve Hava'ya yeni komutan
Org.Kıvrıkoğlu 2002'ye kadar Genelkurmay Başkanlığı'nda kalacak. Bu Ağustos'ta yalnızca Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişecek...

Mahmut BULUT

Türk Silahlı Kuvvetleri ikinci bin yıla Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu emir-komutasında girecek. 2000 yılının ilk Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir olacak. Donanma Komutanı ve MGK Genel Sekreteri ise Ağustos'taki Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda belli olacak.

2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev alacak orgeneraller arasında, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Timur, NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Edip Başer, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Nahit Şenoğul yer alıyor.

Süreleri dolanlar
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç, 30 Ağustos 1999 itibariyle iki yıllık hizmet sürelerini tamamlayacaklar.

Halen Birinci Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Çevik Bir, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Doğu Aktulga ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen ise dört yıllık rütbe bekleme sürelerini 30 Ağustos 1999 itibariyle dolduracaklar.

2-5 Ağustos günleri arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura'da bu yıl Kara Kuvvetleri'nde üç korgeneral orgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri'nde bir koramiral oramiralliğe ve Hava Kuvvetleri'nde de bir korgeneral orgeneralliğe terfi edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır