kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sağlıkta yolsuzluk için soruşturma
DÜNYA Bankası kredisiyle yapılan hastane ve sağlık ocaklarının yapımındaki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma sonuçlandı.

Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, yanlış endeks hesaplaması yapılarak, müteahhit firmalar lehine haksız ödeme yapıldığı belirlenerek, dönemin bürokratları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Dosyayla ilgili olarak TBMM'de araştırma önergesi verileceği belirtildi. Yolsuzluk iddialarına konu olan trilyonluk hastanelerden Polatlı'dakini gezen Bakan Durmuş, kameralı, helikopter pisti bulunan hastanenin morgunun bütün Polatlı halkı aynı anda ölecekmiş gibi büyük yapılmasını da eleştirdi ve şu tespitlerde bulundu:

"Bahçe duvarı çok yüksek. Tavanlar su almış. Yeni binada bu tür sorunların olmaması gerekir. Soğuk hava deposu üç tane. Bütün Polatlı aynı anda ölecekmiş gibi büyük morg yapılmış. Kullanılan malzeme iyi, işçilik kötü. TSE standardı olmayan cihazlar alınmış. Nöbetçi doktorlar için hastanede yatakhane yapılmış, nöbetçi doktor nöbet tutar, yatmaz."

NEVİN BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır