kapat

18.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Tahkim"e ilk imza liderlerden
ÖZELLEŞTİRME ve tahkimle ilgili Anayasa değişikliği teklifi imzaya açıldı. Teklife ilk imzalar koalisyon ortağı partilerin liderleri tarafından atıldı.

Anayasa değişiklikleriyle ilgili teklifi hazırlayan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Devlet Bakanı Yüksel Yalova ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Tanrıkulu, dün Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile ayrı ayrı görüşerek konu hakkında bilgi verip, teklif için imza aldılar. Önceki gün yapılan liderler zirvesinin de öncelikli konusu olan özelleştirme ve uluslararası tahkim için böylece start verilmiş oldu. Bakan Türk, Başbakan Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'dan ilk imzaları aldıklarını belirtti.

Yarın FP Genel Başkanı Recai Kutan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i de ziyaret edeceklerini bildiren Türk, böylece teklifin tüm milletvekillerine açılacağını söyledi. Bakan Türk, "Bu değişiklikle ilk kez Anayasa'ya özelleştirmeyle ilgili bir hüküm konulmaktadır. Ayrıca kamu hizmetleriyle ilgili imtiyaz şartname ve sözleşmelerinde doğan uyuşmazlıkların ulusal ve uluslararası tahkim yoluyla çözülmesine olanak tanıyan bir hüküm eklenmektedir" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır