kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEVFİK YENER(tyener@sabah.com.tr )


Yıldızların dostu

Geçen hafta Türkiye'ye getirdiği Bo Derek gibi dünyaca ünlü yıldızların dostu Mehmet Birgen, bir ara açıkça "Gençlik yıllarımda uyuşturucu kullandım" da dedi. Ancak o, bu gençlik hevesini çoktan bırakmıştı..

ehmet Birgen elbette Miami'den etkilenecekti. İstanbullu zengin ailenin çocuğuydu. Ablası prensesti. Sıkıntı çekmeden büyümüştü. Herşeyin en iyisini ailesi ondan esirgememişti. Özgürlüğü, eğlenceyi seviyordu, pahalı ve yüksek zevkleri vardı. Moda giysiler, pahalı pürolar, şöhretli dostlar...

Miami Üniversitesi'ne gitti. Amerika'nın bu bölgesinde havasını bulduğu için okulda başarılıydı. Dekorasyon eğitimi gördü. Gerçi dört yıllık okulu sekiz yılda bitirmişti, ama biraz da kendine vakit ayırmalıydı canım.

Bu sıralar Amerikalı bir kadını sevdi. Hem de evlat sahibi olacak kadar. Oğlu Ashley bugün sanırım 31 yaşında ve Amerikan Hava Kuvvetlerinde pilot. Hem de Körfez Savaşı sırasında 1991'de Irak'a tam 25 sorti yapacak kadar.

Ashley'in annesiyle evlenmedi Mehmet Birgen. "Evlilik" sözcüğünden bile nefret ediyordu. Çünkü; o sözcüğün hemen ardından "boşanmak" sözcüğünün gelmesinden korkuyordu. Babasıyla annesinin ayrılması, kapalı ruh dünyasında derin izler bırakmıştı.

Türkiye'ye dönüşü
Bütün bu duygularına rağmen 1975 yılında nikâh masasına oturdu. O yıl, Miami'den İstanbul'a gelen Mehmet Birgen, sosyetenin güzel kızlarından Figen Çiftçi ile sürpriz bir evlilik yaptı. Evlenmez denilen Mehmet evlenmişti işte... Ancak yürümedi. Bir yılı doldurdu mu bilemem. 1976'da Figen hanım ve Mehmet Birgen boşandılar.

Boşandıktan sonra, bir ayağı Türkiye'de, bir ayağı dünyanın çeşitli ülkelerindeydi Birgen'in.. Amerika'da uzun kaldığı sıralarda bir evlilik daha yaptı. Yıl 1989 idi ve eşi Margarita, Kolombiya kökenli bir Amerikalıydı. Bir yavrusu da ondan doğdu. Bu defaki kızdı ve adını: Ajda koydu.

'Uyuşturucu kullandım'
Mehmet Birgen, bundan yedi yıl önce boşandı Margarita'dan...

Türkiye'de görkemli eğlence yerleri açmak istiyordu. Farklı lokaller... Bu sırada yaşadığı olay onu çok üzdü. Kızı Ajda'yı da alıp İstanbul'a dönmüştü. Ancak; Ajda'nın annesi Margarita geldi ve kızını Londra'ya kaçırdı. O zamandan beri de kızını göremediğini, işlerinin yoğunluğu nedeniyle Londra'ya kızını almak için mahkemeye başvurmaya gidemediğini söylüyordu.

Mehmet Birgen, eğlence dünyasındaki görkemli çıkışını M and M adlı diskoyu Bodrum'da açmasıyla yaptı. Ortağının da adı Mehmet idi. Mehmet Helvacıoğlu ile isimlerinin baş harflerini diskolarına verdiler. O dönem 3 milyon dolara malolmuştu disko. Dünya çapında elektronik ve ışıkla donanmış gerçekten çok şık bir diskotek açmışlardı.

Mehmet Birgen o sıralar hemen basının ilgi odağı oldu. Hayat hikayesini soranlar bir dünya maceraperesti ile konuştuklarını anlıyorlardı. Hattâ bir ara açıkça "Hayatta çok şey gördüm. Uyuşturucu da kullandım" demekteydi. Ancak artık uyuşturuyu bırakmıştı. O bir gençlik, bir macera hevesiydi ve hiç gereği yoktu.

Mehmet Birgen, bir hafta önce yine medyanın baş konularındandı. Bodrum'da, ortaklarıyla yüzer disko açmıştı. Ve en dikkati çeken, diskonun galasında önemli bir konuk vardı. Bo Derek.

Dünya şöhreti Bo Derek: "Mehmet yakın arkadaşım olduğu için geldim..." diyordu.

Evet. Mehmet Birgen, dünyanın en şöhretli yıldızlarından Bo Derek'in de yakın dostuydu. Daha bir çok yılıdızın da...

Önceki gün "Uyuşturucu sattığı ve evinde tarihi eser bulundurduğu" iddiasıyla yakalandığında onu yakından tanıyanlar çok şaşırdı.

İstanbul'un tanınmış ailesinden haylaz genç, Londra'da liseli, Miami'de üniversiteli ve iki çocuk babası... Prenses Esra'nın kardeşi, eğlence dünyasının krallarından Mehmet Birgen.

Mehmet böyle şeyler yapar mıydı? Hem ihtiyacı yoktu, hem de aklı başında adamdı ve başını yakmazdı.

Ve önceki gün Mehmet Birgen serbest bırakıldı. Çünkü evindeki tarihi eşyalar kayıtlı aile yadiğarlarıydı. Dediğim gibi eski ve soylu bir ailenin çocuğuydu, evinde böyle tarihi eserlerin bulunması doğaldı.

- BİTTİ -

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır