kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dört köşeyim
Fenerbahçe Teknik Direktörü birbirinden kaliteli oyuncuların arasından ilk 11 oluşturmanın büyük keyif olduğunu söyledi

Almanya'daki hazırlık dönemini tamamlayarak dün akşam Türkiye'ye dönen Fenerbahçe'de mutluluk rüzgarları esiyor. Son derece iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten teknik direktör Rıdvan Dilmen, "Çok kaliteli bir kadroya sahibiz. Böylesine yetenekli oyuncularla bir arada çalışmaktan ve onların arasından ilk 11 yapmaktan büyük keyif alıyorum. Yeni sezonda 4-4-2 ve 3-5-2 oynayabiliriz. Rakibe göre taktik üreteceğiz ve maçın skoruna göre saha dizilişimizi değiştireceğiz. Bizim silahımız oyuncu kalitemiz, disiplinli futbolumuz ve pres gücümüz olacak" dedi.

Forvet için acele etmediklerini de vurgulayan Rıdvan Dilmen, Schluchsee kampının değerlendirmesini SABAH için yaptı.

RÜŞTÜ: Çok büyük bir güvence. Hem form hem moral durumu üst seviyede. Avrupa'nın en iyi kalecisine sahip olduğum için çok mutluyum. Engin'in gelişiyle morali de yükseldi.

M.DOĞAN: Onsuz bir savunma düşünmem çok zor. Markaj ve çabukluk abidesi. En hızlı forvetleri bile durduruyor.

ERKAN: İlk başta biraz endişeliydim. Ürkek gözüküyordu. Ancak daha sonra toparlandı. 20 gün içinde lige hazır hale gelir. Bu formunu sürdürürse sağ kanat sorunumuz kalmaz.

ALPAY: F.Bahçe'ye alışma devresinde. Hem taraftar hem de arkadaşları Alpay'a destek olmalı. Klası, gücü, tecrübesi tartışılmaz. Johnson ve Mustafa ile uyumlu.

ABDULLAH: Bu kadar yıldır tanırım, ama Abdullah'ın kalitesini onunla çalışınca daha iyi anladım. Geri dönmüyor, ağır kalıyor diyenler yanılacak. Onu sol içte de oynatabilirim. Tek kelimeyle harika bir transfer.

KEMALETTİN: 2 yıl önceki Kemalettin geri döndü. Mücadele gücü ve savunması çok iyi. Artık konuşmadan oynuyor. Uzun pas yapmadığı zaman daha verimli oluyor.

MURAT YAKIN: Bana anlatıldığından çok farklı. Sessiz, kendi halinde ve futbola konsantre. Antrenmanlarda da çok iyi çalışıyor. Ölü toplarda bizim için büyük silah olacak.

JOHNSON: Real, Barcelona, Juventus gibi takımlarda banko oynar. Yere düşse bile çok çabuk kalkıp, önündeki rakibini yakalıyor. Attığı 20 pasın 19'u yerini buluyor. Enine değil, dikine oynuyor.

SERGEN: İki forvetin arkasında serbest oynayacak. İstediği yere gidecek, istediğini yapacak. Çünkü tek hareketiyle maç kazandıracak bir oyuncu. Geçen yılki idman eksikliğini kapatıyor. Lige başlarken zıpkın gibi olacak.

MOLDOVAN: Yıpratıcı santrfor diye tutturuyorlar. Moldovan'dan iyi yıpratıcı ve dağıtıcı santrfor yok. Maç boyu hiç durmadan rakiple boğuşuyor ve çok çalışıyor.

BOLİÇ: İnanılmaz bir gelişme gösterdi. Boliç'in golcülüğü tartışılmaz. Ama 9 olumlu, bir olumsuz hareket yapsa bile eleştiri yağmuruna tutuluyor ve psikolojik olarak yıkılıyor.

PREKO: Dar alanda çok seri verkaç yapabiliyor. Geniş alanda daha iyi oynuyor. Rakibin üstümüze geldiği anlarda büyük bir silah.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır