kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Dünyadaki forvetler


F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş başta olmak üzere birçok takımımız forvet arıyor. Milletin ağzına sakız olmuş birkaç isim ortada dolaşıyor.

Teknik adamımız bu konuda bilgi sahibi! Kiminin parası yok, kimi tavsiye ile denemek istiyor. Size bu yıl forvet oyuncusu olarak kulüp değiştiren oyuncuları yazayım. Kararı ben değil siz verin. İşte bu yıl transfer olan forvetler:

Akpoborie (Stuttgart'tan Wolfsburg'a), Amoroso (Udinese'den Parma'ya), Kwame Ayew (Boavista'dan S.Lizbon'a), Titi Camara (Marsilya'dan Liverpool'a), Di Vaio (Salernitana'dan Parma'ya), Diawara (Arsenal'den Marsilya'ya), Guel (Marsilya'dan St.Etienne'e), Guivarc'h (Rangers'dan Auxerre'e), Haas (S.Graz'dan Strasbourg'a), Victor Ikpeba (Monaco'dan B. Dortmund'a), Inzaghi (Piacenza'dan Lazio'ya), Kallon (Cagliari'den Inter'e), Kovacevic (Real Sociedad'dan Juventus'a), Kuka (Nürnberg'den Stuttgart'a), Brian Laudrup (FC Kopenhagen'den Ajax'a), Litmanen (Ajax'tan Barcelona'ya), Loko (Lorient'den Montpellier'e), Mayele (Chateauroux'dan Cagliari'ye), Montella (Sampdoria'dan Roma'ya), Oulare (Genk'ten Metz'e), Paolo Sergio (Roma'dan Bayern'e), Pedros (Parma'dan Montpellier'e), Petterson (M.Gladbach'dan Kaiserslautern'e), Robert (Montpellier'den PSG'ye), Santa Cruz (Olimpia'dan Bayern'e), Shevchenko (Dinamo Kiev'den Milan'a), Simone (PSG'den Monaco'ya), Vairelles (Lens'ten Lyon'a), Christian Vieri (Lazio'dan Inter'e).

Yabancı transferi takip ister, bilgi ister, görgü ister. Dünyanın en büyük kulüplerinin tüm dünyada izleyicileri var. Her kulüp bu iş için en az 10-15 kişi görevlendiriyor. Bir oyuncuyu içeride, dışarıda, idmanda izliyorlar. Gelen rapora göre hep başkanlar izliyor. Biz bu konuda o kadar cahiliz ki, anlatamam.

1999'un transferi Christian Vieri, 31 milyon paunda Lazio'dan Inter'e gitti. 89-90'da Prato'da, 3 yıl Torino'da, sonra Pisa, Ravenna, Venezia, Atalanta, Juventus, Atletico Madrid ve en son Lazio'dan gitti. Geçen yıl 22 maçta 12 gol attı. Ama fiyatı 31 milyon paund.

Öğreneceğiz bu işleri de... Ama bu amatör yöneticilerle çok çok zor.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır