kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

6 milyar Dünyalı
AMERİKA'DA faaliyet gösteren ve dünya nüfusunun artışını izleyen Census Merkezi'ne göre, dünya nüfusu bu hafta 6 milyar olacak. 227 ülkedeki doğum ve ölümleri izleyen Census, elde ettiği verileri her gün yeniliyor.

Pozitif uykular!
AMERİKA'DA yaşadıkları acı deneyimleri rüyalarında yaşayan kişiler, "pozitif düşünce"ye yönelik tedavi yöntemiyle iyileştirilecek. New Mexico Üniversitesi'nden Dr. Barry Krakow, bu yöntemle 100 hastasını tedavi ettiğini açıkladı.

Kameralı by-pass
FRANSIZ doktorlar, dünyada ilk kez, göğüs kafesini açmadan bir hastaya by-pass ameliyatı yaptı. Salpetriere Hastanesi doktorlarından İradj Ganjbakch, hastanın göğsüne sokulan kamerayla ameliyatı ekrandan izledi.

California perişan
AMERİKA'NIN Las Vegas kentinde büyük zarara yol açan fırtına, şimdi de California'da etkisini gösteriyor. Los Angeles'in 137 kilometre doğusunda tatil yapanları yakalayan fırtınanın, karavanları ve bir çok arabayı sürüklediği belirtiliyor.

Kurye maymun
BANGLADEŞ'İN başkenti Dakka'da uyuşturucu kuryesi olarak eğitilen 2 maymun yakalandı. Polisin yaptığı açıklamada, alıcılara uyuşturucuyu götürerek, paraları teslim alan maymunların bir ihbar üzerine yakalandığı belirtildi.

"Hillary bizden biri olamaz"
ABD'DE 2000 yılı seçimlerinde New York senatörlüğü için adaylığını koyacak olan first lady Hillary Clinton'a yönelik eleştiriler artıyor. New York Eyalet Valisi George Pataki, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Hillary Clinton'ın "dert dinleme turnesini" eleştirerek, "New York'ta 18 milyon parlak, kabiliyetli ve atak insan yaşıyor. Bunların dertlerini dinlemek için Arkansas ya da İllinois'den birine ihtiyacımız yok. Bu kişileri anlamak için zaten 18 ay da yetmez. Hillary hiçbir zaman bizden biri olamaz" dedi.

Mezarını sigortana göre uzat!
NE kadar yaşayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, derhal bir hayat sigortası yaptırın... Amerika'da yayımlanan FORBES dergisinin haberine göre, sigorta şirketleri bugün müşteriye düşük fiyatla 20 yıllık hayat sigorta poliçesi satmayı kabul ediyorlarsa, bu, müşterinin 20 yıl daha yaşayacağı anlamına geliyor. Müşterinin otomobil kullanıp kullanmadığı, boş zamanlarını nasıl değerlendirdikleri ve kalıtsal hastalıkları bulunup bulunmadığını da değerlendiren sigortacılar sigara tiryakilerinden de normalin 10 katına kadar yüksek prim talep ediyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır