kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MİT'çi Ataç: Değerimi sadece Çakıcı gördü
Türkbank ihalesi davasında dinlenen MİT'çi Yavuz Ataç: Ne yazık ki benim değerimi ilgililer değil, Çakıcı gördü

"TÜRK Ticaret Bankası'nın resmi ihalesine fesat karıştırdıkları", "Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye oldukları" ve "Teşekküle bilerek yardım ettikleri" öne sürülen işadamları Korkmaz Yiğit, Hayyam Garipoğlu ve Emin Cankurtaran'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6 No'lu DGM'deki davanın 4. duruşmasında MİT eski görevlisi Yavuz Ataç, Alaatin Çakıcı ile ilişkisini anlattı.

"Görevi sürüyor"
Ataç, devlete ait bazı bilgilere sahip kişinin, devlete ait bir dosya gibi olduğunu belirterek, "Teknik yönden benim görevim, bu insanın yabancı ülke eline geçmesini engellemekti" dedi. Ataç, iddianamede kendisine isnat edilen suçlardan birinin "Görev ilişkisi bittiği halde Çakıcı ile ilişkisini devam ettirmek" olduğunu hatırlatarak, oysa Çakıcı ile görev ilişkisinin bitmediğini savundu.

"Benim için uğraştı"
Çakıcı'nın Çin'deki görevinden Ankara'ya getirilerek önemli bir mevkiye atanması için girişimlerde bulunduğunu anlatan Ataç, "Buna ihtiyacım yok. O kişinin kendi inisiyatifiyle yaptığı bir girişimdir" dedi.

Teşkilata 1983'te katıldığını, 1987'de de "emir-komuta zinciri" içinde görevi gereği ve amirleri eşliğinde Çakıcı'yla tanıştırıldığını anlatan Ataç, Başkan Sedat Karagül'ün, "Aranızda dostluk oluştu mu?" sorusunu şöyle cevaplandırdı: "Ülke dışında zaman zaman 2-3 kişi tehlikeli görevlerde bir arada çalışır. Görev nedeniyle ister istemez dostluk oluşabilir. Fakat, onun eylemleri ayrı bir konudur. Ben onu savunmuyorum." Soru üzerine Çakıcı'nın arandığını bildiğini, ancak "Kırmızı Bülten" gibi teknik unsurlardan haberi olmadığını ifade eden Ataç, "onu ikna ederek teslim olmasını sağlayan kişi de benim" dedi.

Siyasi bağlantıları
Ataç, Başkan Karagül'ün, "Neden Çakıcı sizin için Ankara'da bazı görevlilere baskı yapma ihtiyacı duydu? Hatta, Başbakan'a kadar ulaşmaya çalıştı?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Ben ne yaptığını çok iyi bilen bir insanım. Ne yazık ki benim değerimi ilgililer değil, Alaattin Çakıcı gördü. Halbuki, yurtdışında olmam onun daha çok işine gelirdi. Bu konuda kendisine herhangi bir ricam yok. O, siyasi bağlantılarını kendiliğinden harekete geçirmiş. Kendisine herhangi bir yardımda bulunmadım. Yer değiştirmesi için de herhangi bir şifreli mesaj göndermedim."

Türkbank ihalesiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını öne süren Ataç, "Türkbank ihalesi olduğu sırada, Çin'de görevliydim. İhale konusunda bilgim ve olayla ilgim yok" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır