kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkbank Rövanşı Yılmaz'ın
Korkmaz Yiğit, Mesut Yılmaz'a 10, Güneş Taner'e ise 2.5 milyar tazminat ödeyecek

KANAL 6 ve Kanal E televizyonlarında yayınlanan açıklamalarında, Türkbank'ın özelleştirilmesi ihalesiyle ilgili olarak, gerçek dışı beyanlarla ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile Devlet eski Bakanı Güneş Taner'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Korkmaz Yiğit'i toplam 12.5 milyar lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yüzde 50 faiz ödeyecek
Yılmaz ve Taner'in, Yiğit hakkında açtığı davanın karar duruşması dün Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı.

Yargıç Musa Tekin, 10 milyar lira manevi tazminatın olay tarihinden itibaren işleyecek yüzde 50 faizle davalı Yiğit'ten alınarak Yılmaz'a, 2.5 milyar liranının da aynı şartlarla Taner'e verilmesine karar verdi. Yılmaz, Yiğit aleyhine 100, Taner ise 25 milyar liralık dava açmıştı.

'Gensoruya neden oldu'
Dava dilekçesinde, Yiğit'in Türk Ticaret Bankası'nın özelleştirilmesi, yapılan ihale, bankalar ve gazetelerin alınması ve alınmasına teşebbüs edilmesi, bu nedenlerle Yılmaz ile yapmış olduğu veya yapmaya çalıştığı temaslarda; olmamış, söylenmemiş, gündeme gelmemiş konuları da sanki olmuş gibi gerçek dışı ifadelerle kamuoyuna duyurduğu anlatılarak, iki televizyon kanalı vasıtasıyla da ihalede yolsuzluk yapılmış intibağı uyandırdığı belirtiliyordu. Dilekçede, Yiğit'in, gerçeklerle bağdaşmayan yaşanmamış ve söylenmemiş olay ve ifadeleri kullanarak çok ciddi bir olayda CHP'nin hükümete olan desteğini çekmesine ve hükümet hakkında gensoru verilmesine neden olduğu ifade edilerek, asılsız beyanlar ve isnatlar nedeniyle Yılmaz'ın kişilik haklarına telafisi mümkün olmayacak şekilde ağır manevi zarar verildiği kaydediliyordu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır