kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bombayı bul, parayı al!
Yurt genelinde başta bomba olmak üzere her türlü patlayıcı madde görüp bunları ilgili yerlere ihbar edenlere en yüksek devlet memuru maaşının brüt tutarı kadar ikramiye verilecek

Yeni bir meslek doğuyor... Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Meclis'e gönderilen "Denizlerde ve Yurt Yüzeyince Görülen Patlayıcı Madde ve Şüpheli Cisimlere Uygulanacak Esaslara İlişkin Kanun Tasarısı", yurt genelinde, bomba başta olmak üzere, her türlü patlayıcı madde görüp bunları ilgili kurumlara ihbar edenlere en yüksek devlet memuru maaşının brüt tutarını geçmemek üzere ikramiye verilmesini öngörüyor.

Böylece, yasanın çıkmasının ardından bomba arayıcılığı da adeta define arayıcılığı gibi kârlı bir iş haline gelecek. Ayda bir bomba bulup bunu ihbar eden bir milyar lira para kazanabilecek. Bu ikramiye memur maaşlarına yapılan zamlarla sürekli artacak.

Tasarıyla, çatışmalar ve tatbikatlar sırasında etrafa dağılan patlamamış bombaların yanı sıra çeşitli düşman odaklarının denizlerimize, kıyılarımıza yerleştirmeleri muhtemel bombaların, patlayıcıların ve yabancı cisimlerin de ortaya çıkarılması hedefleniyor.

İhbar etmeyene ceza
PKK ve diğer yasadışı örgütlerin bıraktıkları bombalar ve patlayıcı maddeler de "ikramiyeli arama sistemi"yle ele geçirilebilecek.

Bomba bulanların ikramiyeleri Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden ödenecek. Bulunan bombaların imhası ise Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Tasarı, bomba, patlayıcı madde ve şüpheli yabancı cisimleri gördükleri halde ilgili makamlara ihbar etmeyenlere de ceza verilmesini de öngörüyor. Tasarının bu konuyu düzenleyen maddesi şöyle:

"Bomba, patlayıcı madde ve şüpheli cisimleri gördükleri halde ilgili makamlara haber vermeyenlere mahallin en büyük mülki idare amirinin kararıyla, her yıl Bütçe Yasası'nda gösterilen memur maaş katsayısının 5 bin rakamı ile çarpılmasından elde edilecek tutar kadar para cezası verilir."

Nuri KAYIŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır