kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
54 ülke onayladı: Apo teröristtir
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Meclisi toplantısında denildi ki; "Abdullah Öcalan bir teröristtir."

Rusya'nın St.Petersburg kentinde geçen hafta sonu düzenlenen ve Yunanistan ile Ermenistan heyetlerinin de katıldığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Meclisi toplantısında, 54 ülke sürpriz bir karara imza attı. Toplantının sonuç bildirgesine, "PKK adlı terör örgütünün lideri olan Abdullah Öcalan bir teröristtir" maddesi konuldu.

54 ülke, Apo'nun terörist olduğunu kabul ederken, aynı sonuç bildirgesinde Türk grubunun muhalefetine rağmen, "Abdullah Öcalan'ın terörist olduğundan zerrece kuşku duyulmamasına rağmen, asılmamalı ve Türkiye Kürtlerin azınlık haklarını ele almalıdır" denildi.

Toplantıya TBMM'den, AGİT Türk Grubu üyeleri DSP'li Hayati Korkmaz ve Ahmet Tan, MHP'li Hakkı Cerrahoğlu ve Mehmet Kaya, FP'li Cemil Çiçek ve Nevzat Yalçıntaş, DYP'li Kemal Çevik ve ANAP'lı Lütfullah Kayalar katıldılar.

İdam gömlekli eylem
Bu arada AGİT toplantısı sırasında St.Petersburg'a gelen bir grup PKK'lı da, beyaz renkli idam gömlekleri giyip gösteri yaptı.

AGİT to!plantısının düzenlendiği bina önünde toplanarak gösteri yapan grup, Türk parlamenterleri ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından, Rusya makamları nezdinde yapılan girişim sonucu dağıtıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır