kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Tüpraş'tan Kuran'a haciz
Tüpraş eski genel müdürü ve yönetim kurulu başkanı Ergun Kuran'a eski şirketiyle davalık oldu. Tüpraş'ın İMKB'ye gönderdiği açıklamaya göre olağanüstü genel kurul toplantısında alınan kararda Kuran'dan faizi ile birlikte tahsil edilmek 2.7 milyarlık alacak için mahkemeye başvurulması öngörüldü. Tüpraş'ın aldığı karar Başbakanlık tarafından da onaylandı.

367 projeye 1'er milyon
Hükümetin açıkladığı 1999 Yılı Yatırım Programı, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı da tüm çıplaklığı ile ortaya serdi. Programa göre, Devletin önünde bitirilmesi gereken toplam tutarı 57.1 katrilyon lirayı bulan 5 bin 458 proje var. Ancak şimdiye kadar 17.3 katrilyon lira harcama yapılan bu projelere 1999 yılında sadece 3.5 katrilyon lira ayrılabildi.

Bazı projeler ise kaderine terkedildi. Aralarında organize sanayi siteleri, küçük sanayi siteleri, kanalazisyon şebekeleri ve balıkçı barınaklarının da bulunduğu 367 projeye 1999 yılı için sadece birer milyon lira ayrıldı.Anadolu liseleri, genel liseler, endüstri meslek liseleri, öğrenci yurtları, kapalı spor salonlarının da bulunduğu bazı projelere ise sadece 5'er milyon lira kaynak tahsis edilebildi.

Nuri KAYIŞ

578 milyon $'lık kredi
Türkiye 50 adet Black Hawk helikopterin alımında kullanılmak üzere 578 milyon dolarlık bir dış borçlanma yapıyor. Hazine adına yapılan borçlanma iki dilimden oluşacak. İlk dilimi ABD Eximbank'ın garantisi ile sağlanacak olan 489 milyon dolarlık ve 15 Mart 2011 vadeli kredi oluşturuyor. İkinci dilimin vadesi 15 Aralık 2002. Kredinin faizinin libor artı 0.75.

Mitsubishi'ye kırık not
Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's, Japonya sermayeli otomobil firması Mitsubishi Motor'un kredi notunu düşürdü. Moody's'ten yapılan açıklamada, Mitsubishi grup içinde yer alan Mitsubishi Motors'un uzun vadeli borçlanma notunun Ba1'den Baa3'e düşürüldüğü bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır