kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Piyasalara Ankara dopingi
Gecelik faizlerin yüzde 60'lara düşmesi ve hükümetin reformları yapma kararlılığı bono faizini iki günde 10 puan düşürdü yüzde 94'e indirdi. Borsa yüzde 9.59 artarak tavan yaptı

IMF sonuç bildirgesine olumsuz tepki veren piyasalar, hükümetin yıllardır sürüncemede kalan reformlar konusunda attığı adımlarla hareketlendi. Sosyal Güvenlik Reform Tasarısı'nın Meclis'e sevki ve memur maaş zammının yüzde 20 olarak belirlenmesi, 2000'den itibaren uygulamaya girecek stand-by anlaşmasına somut adım olarak kabul edildi. Bu arada Merkez Bankası'nın 3 puanlık faiz indiriminin ardından, döviz satışlarının devam etmesi ve Merkez Bankası'nın likiditeyi rahatlatıcı rol oynaması iyimserliğe destek verdi. Bunların sonucunda gecelik faizlerin yüzde 60'lara kadar gevşemesi, piyasalarda yaz havasının başlamasına yol açtı.

Bu gelişmelerle iyimserleşen piyasada dün bono faizi yüzde 93 civarına kadar indi. Bu oran, faizin göstergesi olarak kabul edilen 23 Ağustos 2000 vadeli tahvile ait. Bunun dışında, kuponlu tahviller haricinde diğer vadelerde de faiz yüzde 100'e kadar indi. Faiz üç günde 12, iki günde 10 puan düştü.

Borsa 5.500'ü aştı
Son gelişmeler ve bono faizlerindeki düşüş, borsada da heyecan yarattı. Endeks günü yüzde 9.59 yükselerek 5.620 puandan kapattı. Hareket piyasanın motor hisseleri olarak kabul edilen İMKB-30 hisselerinde yaşandı. İMKB-30 Endeksi yüzde 10.48 arttı.

Yabancı alımı az
Bu arada piyasalar, dikkatle yabancı yatırımcıları gözlüyor. Borsa ve para piyasasında yeni yabancı girişlerinin olduğu belirtilirken, bunların abartılı miktarda olmadığının altı çiziliyor. "Daha iyi günler de gördük" diyen fon yöneticileri, yabancı yatırımcıların hâlâ reformlarda daha somut adımlar beklediklerini söylüyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır