kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bankazedeler kuyrukta
94'te iflas eden üç bankada mevduatı bulunan bankazedelere ödeme dün başladı. İlk gün Merkez Bankası önünde kuyruğa girenler uygulamanın aksaklıklarından yakındı

Celal YILDIZ / SHA

İflas eden Marmara Bank, TYT Bank ve İmpeksbank'ta paraları batan bankazedelerin tasarrufların bir kısmının ödenmesine dün başlandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan Merkez Bankası şubelerinden yapılacak olan ödemeler için dün bankazedeler uzun kuyruklar oluşturdular. Kimlik, ikametgah ve hesap cüzdanı ile birlikte bulundukları illerdeki Merkez Bankası şubelerine başvuran bankazedelere alfabetik sıra ile 23 Temmuz'a kadar ödeme yapılacak. Yaklaşık 13 bin kişinin etkilendiği banka krizinde yalnızca paralarını tasarruf hesabına yatıranlar geri alabilecekler. Dağıtım, ismin başharfine göre yapılacak.

Off-shora'a yok
Banka önünde uygulamayla ilgili bilgi almaya çalışan bankazedeler 13 bin kişi içerisinde yüzde kırkının parasını geri alabileceğini kalan yüzde altmışının ise parasının tasarruf hesabı dışındaki hesaplarda bulunduğu için alamayacaklarını belirterek uygulamanın adaletli olmadığını söylediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır