kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turizmde yerli hareketi
Antalya'daki turistik tesisler okulların tatile girdiği ve sıcakların arttığı Temmuz'da dolmaya başladı. Doluluk oranının yüzde 50'yi aşması fiyat artışlarını da beraberinde getirdi

Antalya'dakİ turistik tesislerin yüzü nihayet gülmeye başladı. Temmuz ayı ile birlikte, Antalya'ya gelen turist sayısında artış görüldü. Turizmde Nisan ayında başlayan kriz yavaş yavaş normal düzeye gelmeye başladı. Özellikle Avrupa'da ve Türkiye'de okulların tatile girmesi nedeniyle tatile çıkanların sayısı arttı. Avrupa'da birçok ülkede tesislerin dolu olması nedeniyle tatilciler rotayı Türkiye'ye çevirdi. Turizmde yaşanan kriz turistik tesislerde fiyatların kırılmasına, maliyetin altında satış yapılmasına neden olmuştu.

Turistlerin gelmeye başlamasıyla fiyatı çok düşüren otel ve tatil köylerinin çoğu, yeniden ayarlama yaptı. Bazı tesisler, fiyatta yüzde 100'e varan artışa gitti. Yabancı turist gelmediği için Mayıs'tan itibaren gazetelere verilen ilanlarla yerli turiste yönelen otel ve tatil köyleri, yabancı turistin gelmesiyle doldu. Bazı oteller ise tamamen dolu olduklarından, rezervasyonlara cevap veremeyecek hale geldi. Bu yüzden, zarardan biraz olsun kurtulmak isteyen tesislerde fiyatlar geçen yılın düzeyine çekildi. Ancak, daha önce fiyatlar çok düşürüldüğü için artış miktarı yüzde yüze yakın oldu. Turistik tesis yöneticileri turizmde artış sağlandığını belirterek, "Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında tesislerin dolacağını umut ediyoruz. Bu yılki zararımızı bu üç ayda kapatmak mümkün değil. Umudumuz 2000 ve sonraki yıllarda" diye konuştu.

Uçak biletleri de zamlı fiyattan
Türkİye'den Avrupa'ya ve diğer turist gönderen ülkelere charter seferi ve tarifeli sefer düzenleyen özel havayolu şirketleri de turist sayısındaki artışa paralel olarak fiyat yükseltti. Havayolu şirketleri, Haziran ayında açıkladıkları uçak bilet fiyatlarını, Temmuz ayı başında değiştirerek artırdı. Tatile çıkacaklar ise eski fiyatlara göre plan yaparken, ani fiyat artışı karşısında hüsrana uğradı. Uçak şirketi yöneticileri de zarar ettiklerini, bu yüzden fiyat artırımına gittiklerini söylediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır