kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Oracle 99'da kârını artırdı
Oracle, 31 Mayıs 1999 günü sona eren mali yılını toplam gelirlerde yüzde 24'lük bir artış ve 8.8 milyar ciro ile kapattı. Oracle'ın net karı ise bir önceki yıla oranla yüzde otuzbeş artarak 1.3 milyar dolara ulaştı. Bu sonuçlarla ilgili olarak Oracle Başkanı Larry Ellison, "2000 yılı sorunu bu kadar gündemdeyken ve tüm ERP üreticileri satışlarında düşüş yaşarken, Oracle'ın özellikle ERP alanında gösterdiği üstün başarı dikkat çekicidir." diye konuştu.

* Uydu iletişiminde 'Linkway 2000' devri
Comsat, yoğun veri trafiğine sahip olan kuruluşlar için geliştirdiği 'Linkway 2000' ile uydu iletişiminde çığır açtı. Linkway 2000, uydu üzerinden ihtiyacı olabilen multimedya, intranet ve internet gibi uygulamalar dahil, tüm kurumsal ağ gereksinimlerini karşılıyor. Değişik anten boyutlarıyla çalışabilen Linkway 2000, her noktada 16 adete kadar terminalin bir arada ve aynı anda kullanılabileceği esnek bir yapı içeriyor.

* Alışveriş dünyasına uluslararası eğitim
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMFD), alışveriş merkezleri profesyonelleri ve perakendeciler için 12-16 Temmuz'da uluslararası bir eğitim programı düzenliyor. Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) ile ortaklaşa düzenlenen programda, alışveriş merkezlerinin güvenliğinden finansmanına, kiralanmasından pazarlama stratejilerine kadar birçok konu, yabancı uzmanlar tarafından ele alınacak.

* HBSC Bank'a şövalyelik ünvanı
HSBC Bank'ın bağlı olduğu HBSC Grubu Başkanı John Bond'a İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından bankacılık alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarından ötürü şövalyelik ünvanı verildi. 1990 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren HBSC'nin 79 ülkede şubesi bulunuyor. Banka, uluslararası spor organizasyonlarına yaptığı sponsorluklarla da adından söz ettiriyor.

* Merloni'ye yeni ülke müdürü
Avrupalı beyaz eşya üreticilerinden Merloni Elettrodomestici'nin Türkiye organizasyonunda Ülke Müdürlüğü görevine Besalet Gürpınar atandı. Doğu Avrupa Bölgesi Satış ve Pazarlama Direktörlüğü'ne terfi eden Andrea Sasso'nun görevini deviralan Gürpınar, tüm Merloni organizasyonları içerisinde ilk yerel Ülke Müdürü olma sıfatını taşıyor.

* Reklam ödülleri sahiplerini buldu
Ululararası Halkla İlşkiler Derneği'nin (IPRA) geleneksel olarak her yıl düzenlediği GWA'99 ödülleri sahiplerini buldu. Dünyanın değişik ülkelerinden 42, Türkiye'den de 7 şirketin 16 değişik kategoride katıldığı yarışmada, Türkiye'yi temsil eden Green Active PR, Cif ve Rama projeleriyle iki ödül birden kazandı.

* 'Profesyonel Satış Yöntemleri' piyasada
Özel ve kamu kurluşlarına 15 yıldır eğitim danışmanlığı hizmeti veren Ali Kirman, 'Profesyonel Satış Yöntemleri' konulu video eğitim setini satış sundu. 'Profesyonel Satış Yöntemleri', satış teknik, taktik ve becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Ayrıca 6 kasetlik sete ilave olarak 'Eğitmen Rehberi' veriliyor.

* Europay üyelerinden çeke garanti yok
Avrupa'nın lider banka kartı Maestro'nun sunduğu yenilikler, elektronik sisteme göre daha yavaş ve güvensiz olan çek kullanımında düşüşe neden oluyor. Bu noktadan hareket eden Europay Internataional üyesi bankalar, 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren çeklere verdikleri garantiyi iptal edecek. Europay yetkilileri, böylece müşteri memnuniyetinin artmasını beklediklerini belirtiyorlar.

* Renault artık Soysal'la çalışacak
Renault, bayilerinde müşterilerine verilen hizmetin kalitesini yükseltmek ve bayiler arasındaki farklı uygulamalmarı önlemek için Soysal Eğitim Danışmanlık'ın "Meçhul Müşteri Servisi"nden yararlanıyor. Renault'nun tüm Türkiye'deki 103 bayisine her ay "Meçhul Müşteriler" giderek aldıkları hizmetlerle ilgili gözlemlerini aktarıyorlar.

* O.K. 120 noktada tüketiciyle buluşuyor
O.K, yeni reklam tasarımıyla 1-10 Temmuz'da 'Nöbetçi Eczane Bilgi Panoları' nda yer alarak 120 noktada tükeciyi bilinçlendirmeye çalışıyor. Reklamcılar Birliği tarafından düzenlenen II. Kristal Elma'da basın dalında birincilik ödülü alan O.K.'in yeni reklam tasarımı Etiler'den Şişli'ye, Beyoğlundan Bakırköy'e kadar pek çok noktada tükeciye ulaşmayı hedefliyor.

* Dekanlar sorunlarını SABAH'a aktardı
İstanbul Üniversitesi'nin dekanları geçen hafta SABAH Gazetesi'ni ziyaret ederek üniversite ile ilgili sorunlarını dile getirdiler. SABAH Gazetesi baş yazarı Güngör Mengi'yi ziyaret eden dekanlar, üniversite sorunlarına olumlu yaklaşımlarından dolayı SABAH Gazetesi'ne teşekkür ettiler.

* Ev kazalarına karşı seminerler
Aygaz'ın geçtiğimiz yıl başlattığı 'Aygaz ev kazalarına karşı uyarıyor' kampanyası, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdrülğü işbirliği ile eylül ayında da devam edecek. Seminerlerde, Aygaz öyneticilerinin yanı sıra, tıp eğitmenleri de konu ile ilgili kursiyer ve öğretmenlere bilgi veriyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır