kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Böyle motivasyon görülmedi
Çalışanlarının motivasyonunu artırmayı amaçlayan Empa Bilgisayar, Shakespeare'in ünlü oyunu "Leydi Macbeth"i çalışanlarıyla sahneye koydu

Günümüzde başarıyı ve yenilikleri kovalayan şirketler, çalışanlarının motivasyonlarını artırmak ve takım çalışmasına adapte etmek için farklı arayışlara yöneliyor. Bu arayışın en güzel meyvelerinden birini, bir bilgisayar şirketi; Empa, geçen hafta çalışanlarının sahneye koyduğu Shakespeare'in ünlü oyunu "Leydi Macbeth" ile aldı. Sadece Empa çalışanlarından oluşan "Empa Tiyatro Grubu" tarafından sahnelenen oyunu, yaklaşık 500 kişi izledi.

Amatör oyuncuların büyük bir profesyonellikle sergiledikleri oyun, izleyicilerin de büyük beğenisini topladı. Aralık 1997'de Yönetmen Gökhan İçöz'le bereber ilk çalışmalarına başlayan Empalı tiyatrocular, geçen yıl da 7 aylık bir çalışmanın ardından Anton Çehov'un 6 kısa oyununu Kenter Tiyarosu'nda sahnelemişlerdi.

ÖNCE KORKTUK...
Empa Genel Müdürü Vural Akman bu tiyatro grubu fikrinin aralarında konuşurken bir anda ortaya çıktığını ve beklemedikleri bir başarı elde ettiklerini belirtti. Akman, "Tiyatro fikri ilk önceleri biraz tepki gördü, çünkü böyle bir fikir çalışanlarımız için biraz korkutucu geldi. Ama daha sonra büyük bir özveri göstererek, bu fikre sahip çıktılar. Bu tiyatro grubunu kurmamızın en büyük amacı, çalışanlarımızı bireysel olarak gelişmelerine yardımcı olabilmek. Sanıyorum bunda başarılı olduk. Ama bu bizim için bir son değil, bu tip sosyal faailyetlere devam etmeyi düşünüyoruz" diye belirtti.

İMKANSIZI BAŞARMAK
Empa Tiyatro Grubu'nun tek profesyoneli olan Yönetmen Gökhan İçöz ise, oyun ve tiyatro çalışmaları ile ilgili olarak, "Amatörlerle tiyatro oyunu oynamak yorucu ama çok zevkli, çünkü onlarla birlikte imkansızı başarıyorsunuz. Biz, bu oyunu seçtiğimizde ilk önceleri herkes çok korkmuştu. Ama geçen süre içinde onlar da Macbeth'i oynayabileceklerini anladılar. 7 ay boyunca her pazartesi akşamı provalar yaptık. Provalarda çeşitli krizler yaşandı. Ben ezberleyemiyorum, çok uzun skeçler var diye çeşitli hayıflanmalar oldu. Ama son bir ay, yumurta kapıya dayanınca herkes rolünü mükemmel bir şekilde ezberledi. Bütün bunların ötesinde bizim amacımız kusursuz bir oyun yaratmak değildi. Bizim amacımız tiyatro oyunu sayesinde hayatla ilgili bir takım birtakım gerçekleri öğretmekti. Sanıyorum bunda da başarılı olduk" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır