kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CHP'de Öymen'in dediği oldu
Öymen'in adayı Tarhan Erdem, Genel Sekreterliğe rakipsiz seçildi

CHP'DE dün saat 13.30'da ilk toplantısını yapan parti meclisi, genel merkez yöneticilerini seçti. Öymen'in açış konuşmasını yaptığı toplantıda seçimler için yoğun çekişme oldu. Öymen toplantıyı açarken yaptığı konuşmada Meclis'te olmayan CHP'nin sesini mutlaka duyuracağını, CHP'nin eksikliklerini tamamlayarak hızlı bir yükselişe geçeceğini söyledi. Öymen, Fethullah Gülen olayında Meclis'teki partilerin kötü bir sınav verdiklerini ifade etti.

Yeni MYK
Daha sonra toplantıda MYK seçimine geçildi. Öymen, 20 kişiden oluşan bir liste sundu. Bu listede kendisine yakın 7, Baykal'a yakın 2, Hasan Fehmi Güneş'e yakın 3, Murat Karayalçın'a yakın 2, Ertuğrul Günay'a yakın 2 isme yer verdi, Yapılan seçim sonucu şu isimler seçimi kazanarak MYK'ya girdi:

Yaşar Feyman, Bekir Yurdagül, Şule Bucak, Tarhan Erdem, Sabri Ergül, Yiğit Gülöksüz, Nihat Matkap, Cevdet Selvi, Orhan Veli Yıldırım, Metin Arif Ağaoğlu, Ali Dinçer, Algan Hacaloğlu, İnal Batu, İbrahim Tez, Mustafa Gazalcı, Celil Aksoy, Haluk Özdalga, Yüksel Çakmur, Mahmut Yıldız, Fuat Çay.

Kaybedenler
Öymen'in listeye aldığı, Murat Karayalçın'a yakınlığı ile tanınan Demet Işık ile Hasan Fehmi Güneş'e yakınlığı ile tanınan Mehmet Moğultay ve Abdulkadir Ateş seçilemediler. Buna karşılık Baykal'a yakınlığı ile tanınan Fuat Çay ile Mahmut Yıldız, Ertuğrul Günay'ın listesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur listeyi delerek MYK'ya girdi. Genel Sekreterlik için adı geçen Baykal ekibinden Önder Sav, Güneş ekibinden Fikri Sağlar, Öymen'in MYK listesine alınmadıkları için aday olmadılar.

PM'de seçim sonucu 19 kişi seçilirken Fuat Çay, Mehmet Ali Özpolat, Demet Işık ve Mesut Değer 31'er oy aldı. 20'nci MYK üyesi bu dört kişi arasından kura ile belirlendi. Kura sonucunda Fuat Çay MYK'ya girdi.

Erdem Genel Sekreter
MYK seçiminde olduğu gibi genel sekreterlik ve genel saymanlık seçiminde de Öymen'in dediği oldu. 20 kişiden oluşan MYK üyeleri arasından Parti Meclisi bir genel sekreter, bir de genel sayman seçildi. Öymen, genel sekreterlik için Tarhan Erdem'i, genel saymanlık için de Nihat Matkap'ı önerdi. Diğer gruplar da aday çıkartmayınca Erdem genel sekreterliğe, Matkap'ta genel saymanlığa seçildi.

Önümüzdeki günlerde Genel Sekreter Tarhan Erdem kendisine 4 ya da 6 genel sekreter yardımcısı belirleyecek. Genel Başkan Öymen'de MYK üyeleri arasından 4 kişiyi genel başkan yardımcısı yapacak.

Emin KOÇ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır