kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan'a tam destek
Mafya ile polisin içiçe girdiğini söyleyen Yılmaz, emniyetteki operasyonlar konusunda "Mesele emin ellerdedir" dedi

ANAP lideri Mesut Yılmaz, yargılama süreci henüz sonuçlanmadan "Abdullah Öcalan'ı asalım mı asmayalım mı?" tartışmalarının yersiz olduğunu söyledi. Yılmaz, dün partisinin Meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmada, "Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Tasarısı"nın öncelikli olarak Meclis'ten çıkarılmasını istedi. İçişleri Bakanı Tantan'ın emniyette başlattığı operasyonlara değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bazı şikayetler içinde haklı olanlar da çıkabilir. Ama meseleye genel bakmak gerekir. Gangsterlerle, mafyayla içiçe girmiş polisleri unutmayın. Sayıları az da olsa Emniyet teşkilatı bu polislerden temizlenmedikçe bu mücadelede netice almak mümkün değildir. Mesele emin ellerdedir."

Kıbrıs ve Kuzey Irak
Yılmaz, Balkanlar'daki sıcak çatışmaların sona erdirilmesinin ardından Kıbrıs ve Kuzey Irak'ta Türkiye'nin aleyhine bazı senaryoların devreye sokulmaya çalışılacağına dikkat çekti. Yakın gelecekte Kıbrıs konusunun tekrar gündeme getirileceğini kaydeden Yılmaz, "Kıbrıs'ta atacağımız bir geri adım veya Kıbrıs'ta kaybedeceğimiz bir mevzi, Türkiye'nin taraf olduğu diğer bütün uluslararası sorunlarda çok hızlı bir gerilemeyi beraberinde getirecektir" dedi. Ayrıca ABD'nin Kuzey Irak'ta, bölgedeki tüm dengeleri değiştirecek yoğun çaba içinde olduğuna işaret eden Mesut Yılmaz, Türkiye'nin bölgedeki gelişmeleri kontrolü altına alması gerektiğini söyledi.

Sancak uyarısı
Yılmaz, Balkanlar'da da Miloseviç yönetimin yenilginin ardından iç dinamikler yüzünden Sancak bölgesinde olayları tırmandırmaya çalışabileceği uyarısında bulunurken, tarihin Türkiye'ye büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

"Batı iki yüzlü"
Terörle mücadele konusunda Batı'nın Türkiye'ye yönelttiği eleştirilerin ne kadar çifte standartlı olduğunun tartışılamayacak bir gerçek olduğunu söyleyen ANAP lideri Yılmaz, ancak Türkiye'nin de meselenin köklerini sadece dış mihraklara havale etme kolaycılığından kurtulması gerektiğini söyledi.

Güneydoğu'daki terörün sadece ekonomik sorunlarda aranmaması gerektiğini, İç Anadolu'da, İç Ege ve İç Karadeniz'de de ekonomik sorunlar yaşandığını belirten Yılmaz, kökene dayalı imtiyaz elde etme gayretlerinde birkaç faktörün etkili olduğunu söyledi.

ANAP'ın farkı
ANAP'ın sürekli olarak "sivil, demokrat ve özgürlükçü" çizgisini koruduğunu belirten Yılmaz, bu üç özelliğin bundan sonra öne çıkarılacağını anlatırken, "Bizim ANAP olarak safımız, özgürlük, hürriyet safıdır, demokrasi ve hukuk safıdır. Biz içi boşaltılmış sadece kağıt üzerinde bırakılmış Cumhuriyetle yetinemeyiz. Devlet anlayışımız, sadece cezalandırma değil şefkatli, toplumu bütünüyle kucaklayan devlet anlayışıdır" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır