kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Taviz yok
"Apo'nun affedilmesinin yaratacağı hayal kırıklığını hiçbir şey ikame edemez" "Kıbrıs Türk halkının davası bizim için namus meselesidir"

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Hiçbir siyasi gerekçenin, 30 bin insanımızın kanına girmiş bir caninin affedilmesinin toplumda yaratacağı hayal kırıklığını ve güvensizlik duygusunu ikame etmesi mümkün değildir" dedi.

Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında, Abdullah Öcalan hakkında verilen idam kararı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini açıkladı. İdam kararının ardından Batı Avrupa'dan gelen resmi tepkilere dikkat çeken Bahçeli, sokak gösterilerinin İtalya ve Yunanistan tarafından desteklendiğini söyledi.

İtalya ve Yunanistan'a
Bahçeli, İtalya ve Yunanistan'ın, Öcalan'ın affı için koparttıkları fırtınanın Türkiye'ye karşı takındıkları ikiyüzlü tavrı bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi ve şöyle dedi: "Terör örgütünün Avrupa'daki uzantılarının Türk dernek ve işyerlerini yıkıp yakmasına, en son olarak bir caninin kundaklanmasına seyirci kalanların, 30 bin kişinin katlinin sorumlusu olan birini kurtarmaya çalışmalarının ne ahlaki, ne de mantıki bir izahı vardır. İnsan haklarının bu kadar ayaklar altına alınmaya, siyasi araç olarak kullanmaya kimsenin hakkı yoktur."

Yargı kararının ardından Türkiye'nin AB'ye üye olmasının imkansız olduğunu dile getirenlere de seslenen Bahçeli, "Birliğe üyelik sürecine gayriciddi ve önyargılı bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyoruz. Bu tür beyanlar, Avrupa Birliği'nin etkinliğini zayıflattığı gibi, Türk milletini incitmekten başka bir işe yaramaz" dedi. Bahçeli, şöyle devam etti: "Zaman zaman idam kararı konusundaki değerlendirmelerin, adalet sistemimizi zor durumda bırakacak bir muhtevaya büründüğünü gözlüyoruz. Yargılama süreci sonucunda ortaya çıkacak son kararın değişik sebeplerle şimdiden belirlenmeye çalışılmasının en başta yargıya ve devlete olan güvenin ciddi biçimde yara almasına yol açacağı aşikardır. Hiçbir siyasi gerekçenin 30 bin insanımızın kanına girmiş bir caninin affedilmesine ya da yargı kararının uygulanmasının engellenmeye çalışılmasının toplumda yaratacağı hayal kırıklığını ve güvensizlik duygusunu ikame etmesi mümkün değildir. Bu konuyu ele alırken, kamu vicdanını incitmemeye, hukuk devletine güveni zayıflatmamaya, insan haklarının prestijini sarsmamaya özen göstermeliyiz. "

Kıbrıs uyarısı
Bahçeli, Kıbrıs'taki son gelişmelere de dikkat çekerek, "Kıbrıs Türk halkının davası, bizler açısından da bir haysiyet ve namus meselesidir. Kıbrıs'ta kalıcı, adil ve makul olmayan çözüm girişimlerine, çözümsüzlük çabalarına prim verilmemelidir. Herkes bir şeyi bilmelidir ki, Türkiye'nin kendi isteği ve rızası dışında Kıbrıs konusunda herhangi bir çözümü kabul etmesi, herhangi bir dayatmayla karşı karşıya bırakılması imkansızdır" dedi.

MHP'de bomba paniği
MHP'ye ve Meclis'e sık sık yapılan bomba ihbarları nedeniyle, dün Bahçeli gelmeden salonda hem korumaları, hem de bomba imha ekipleri arama yaptı. TBMM İdare Amiri ve MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar, "Kritik günlerden geçiyoruz. Artık, genel başkanın gideceği ve konuşma yapacağı her yerde rutin olarak arama yapılacak" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, bir genelgeyle teşkilatların da önlem almaları için uyarıldığını söyledi. MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse de, "Yargı kararı TBMM'ye geldiğinde, MHP olarak, toplu oy kullanmak suretiyle o karara iştirak edeceğiz" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır