kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Arabada kavrularak can verdi
SICAK hava dalgasının etkili olduğu Amerika'da, 3 yaşındaki bir çocuk, saklambaç oynarken otomobilin içinde gizlenince sıcaktan can verdi. Pittsburgh kentinde meydana gelen olayda, bir süre ortalıkta görünmeyen çocuklarını arayan anne ve baba, çocuğu otomobilde ölmüş halde buldular.

Zorunlu terfi kızdırdı
İNGİLTERE'DE isteği dışında terfi ettirilen bir adam, işle ilgili olarak depresyona girdiğini ileri sürerek şirketi aleyhine açtığı 67 bin sterlinlik (45 milyar lira) tazminat davasını kazandı. Büro elemanı 44 yaşındaki Beverly Lancaster, yeni görevine atandıktan sonra sağlık nedenleriyle emekli olmuştu.

Kuzular kurda teslim
İNGİLTERE'DE 25 yılda 35 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu tesbit edilen bir sosyal hizmet görevlisinin, aynı yıllarda çeşitli yetim yurtları ve kimsesiz çocuk evlerinde çalıştığı ve yöneticilik yaptığını ortaya çıktı. Chirk bölgesinde yaşayan Michael Carroll adlı görevli, tüm suçlamaları kabul etti.

Sivas'ta üç canlı bomba
Sİvas Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Sivas ve başka illerde intihar saldırısı düzenleyebileceği belirlenen 3 kadın teröristin fotoğraflarını basına gösterdi. Cerrah terör örgütü üyesi "Mezgin" kod adlı Arzu Ok, "Beritan" kod adlı Fidan Bildik ile "Rojbin" kod adlı Ayfer Ateş konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: "24 saat kesintisiz görev yapıyoruz. Bizler her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz, yanlış ihbarlarda bulunmamaları. Çünkü, o ihbarla uğraştığımız zaman, gerçek ihbarlara gitmeye gecikiyoruz."

Buyruk dün toprağa verildi
JANDARMA eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Mehmet Buyruk, (76) Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi. Buyruk için ilk tören, Jandarma Genel Komutanlığı önünde düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir katıldı. Buyruk'un cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılanan cenaze namazından sonra, Cebeci Askeri Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit yakınına ücretsiz ulaşım
ANKARA- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, terörle mücadele sırasında malül olan erbaş ve erler ile ölen erbaş ve erlerin dul kalan eşleri, reşit olmayan çocukları, evli olmayan reşit kız çocukları ile anne ve babalarının, yurt içinde Devlet Demiryolları'nda, Denizyolları şehir hatlarında ve belediye toplu taşım araçları ile belediye tarafından özel firmalar aracılığıyla yaptırılan toplu taşım işinde kullanılan araçlarda ücretsiz seyahat edebilmelerine imkan veren kanun tasarısını kabul etti. Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, tasarıdan yararlanacak kişi sayısının 20 bini geçmeyeceğini söyledi.

Sünnet kazası onu da üzmüş
LAZERLE sünnet sırasında fazla ışın vererek 9 yaşındaki bir çocuğun cinsel organını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan Dr. Ömer Faruk Kayıkçı'nın yargılanmasına Kartal 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanık Operatör Dr. Ömer Faruk Kayıkçı ile 9 yaşındaki (D.I) ve ailesi katıldı. Duruşmada Dr. Ömer Faruk Kayıkçı, böyle bir olaya neden olduğu için büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Mağdur ailenin avukatı da, D.I'nın muayene için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Kaza kurşunu yine can aldı
KOCAELİ'NİN Gölcük ilçesinde, Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu'nda görevli Deniz Astsubayı Salih Özaslan (38), tayininin çıktığı İskenderun'a gitmek için hazırlık yapmaya başladı. Bu arada tabancasını da kontrol eden astsubay, silahın aniden ateş alması sonucu, sol el parmaklarından yaralandı. Seken kurşun, karşısında oturan kayınpederi Sabahattin Sallar'ın (58) karın boşluğuna girerek, beline saplandı. Ağır yaralı olarak Gölcük Deniz Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Sallar, kan kaybından yolda hayatını kaybetti. Astsubay Özaslan da, aynı hastanede tedavi altına alındı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır