kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elazığ katliamı 'fedai' işi çıktı
Kahvehaneyi basan teröristlerden biri olan Kaymaz'ın cesedi ortada kaldı

Gürsel ESER (SHA)

ElazIĞ'da gerçekleştirdikleri kahvehane baskınında 4 kişiyi öldürerek biri polis 6 kişiyi yaralayan PKK'lı teröristlerin PKK'nın siyasi kanadı ERNK'nın fedai timlerinden oldukları belirlendi.

Ölü ele geçen kadın teröristin üzerinde bulunan ERNK Fedai Timleri imzalı el yazısı notta, "Önderimiz infaz edilirse Türk halkına her türlü katliam yapılacaktır" yazdığı öğrenildi.

Ölü ele geçen biri kadın iki teröristle ilgili Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan araştırmalar da tamamlandı. Yapılan araştırmada kadın teröristin 'Rozerin-Sipan' kod adlı Şükriye Kaymaz (22) olduğu belirlendi. Mardin'in Ömerli ilçesinin Tokdere köyü nüfusuna kayıtlı olan kadın teröristin ailesi uzun yıllardır İzmir'de yaşıyor. 1994 yılında PKK örgütü üyesi olmaktan İzmir'de cezaevine giren Kaymaz'ın 1996'da örgütün dağ kadrosuna katıldığı saptandı.

Ailesi ihbar etti
Şükriye Kaymaz'ın PKK'nın dağ kadrosuna katıldığını güvenlik birimlerine ilk haber veren de ailesi oldu.

Elazığ'da ölü olarak ele geçirilen Şükriye Kaymaz'ın cenazesini ailesi almak istemedi. Kadın terörist, Elazığ Belediyesi tarafından toprağa verilecek.

İzmir'in Karabağlar semtinde pazarcılık yapan Hasan Kaynar masum insanları öldüren kızını asla affetmeyeceğini söyledi. Polise ifade veren Kaynar, "10 tane çocuğum var içlerinden biri çürük çıktı. Onu evlat olarak tabul etmiyorum" dedi.

Kaynar, şöyle konuştu:
"2.5 yıl önce biz Antalya'da iken kızım Hatice evden kaçtı. O günden sonra hiç haber alamadık. Nereye gittiğini, ne yaptığını bilmiyorduk. PKK'ya katıldığı için büyük üzüntü duyuyorum. Elazığ'da ölenler günahsız ve masum insanlardı. Alah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse alamaz" dedi.

Bu arada ölü olarak ele geçirilen diğer teröristin ise 'Mervan' kod adlı Nevzat Kur (17) olduğu saptandı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesi nüfusuna kayıtlı olan teröristin 1998 yılında örgüte katıldığı ve Amed bölgesi örgütlenmesinde görev aldığı belirlendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır