kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu acı bitsin
Bir baba ailesiyle piknik yaparken bomba kurbanı oldu, bir ana ise 4 aydır kayıp olan kızının bedenini canlı bomba olarak kullandığına şahit oldu

"4 aydır görmüyordum"
Adana'daki bombalı saldırıda parçalanarak ölen terörist kadından arta kalanlar dün ailesine gösterilerek kimlik tespiti yapılmaya çalışıldı. Ancak ceset o kadar parçalanmıştı ki kesin tespit için ailesine DNA testi yapılması şart oldu. "Berfin Zozan" kod adlı Ruşen Tabancı üzerine bağladığı Rus yapımı bombaları önceki gün Adana Emniyet Müdürlüğü Telsiz Haber Merkezi nizamiyesi önünde patlatmıştı. İskenderun Barbaros Lisesi'nden geçen yıl teşekkür alarak mezun olurken mühendis olma hayalleri kuran Ruşen Tabancı üniversite sınavından başarısız olunca hazırlık için dershaneye kaydolmuş, Şubat ayında İskenderun'da bir otobüsün yakılması olayına adı karışana kadar da derslere devam etmişti. Bu olay nedeniyle aranmaya başlanan Ruşen o tarihten itibaren sırra kadem basmıştı.

Annenin feryadı
Dün Adli Tıp Kurumu'na getirilen kadeşleri Zafer ve Suat Tabancı ile annesi Fatma Tabancı ve babası Hanifi Tabancı parçalanmış vücudundan kimliğini tam teşhis edemediler. Bunun üzerine aileye Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde DNA testi uygulanmasına karar verildi.

Parçalanmış cesedi belki tanırım diye incelemek zorunda kalan anne Fatma Tabancı, ağlayarak kızının 4 aydır kayıp olduğunu, ne yaptığı bilmediğini anlattı.

Bu arada Tarsus Hali'nde komisyonculuk yapan ve 7 çocuk babası Hanifi Tabancı'nın daha önce HADEP İskenderun ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı belirlendi. Baba Tabancı'nın, İskenderun'dan Tarsus'a taşınmaları üzerine bu görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Bu arada saldırıda yaralanan 14 kişiden 2'si taburcu edildi.

Bomba kurbanı toprağa verildi
AvcIlar'daki parkta oğlu ve karısı ile piknik yaparken patlayan bombanın kurbanı olan Faik Handemir, İstanbul'da toprağa verildi.

Handemir için, Bahçelievler Mehdiyye Camii'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Handemir'in, Türk Bayrağı ile örtülü tabutu, daha sonra eller üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak defnedileceği Avcılar Mezarlığı'na götürüldü. Handemir'in cenazesine, aynı patlamada hafif yaralanan eşi Derya Handemir ile yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ağrı Melekli Kasabası Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Hasan Tufan, terörü kınadığını ifade ederek, "Masum insanların kanı üzerine hiçbir şey inşa edilemez" dedi. Cenaze töreni sırasında Handemir'in eşi Derya Handemir'in sinir krizi geçirdiği görüldü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır