kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yargıtay 'İşkence' dedi
Ankara Emniyet Müdür Vekili Kemal İskender'in, Manisa Emniyet Müdürü olduğu 1995 yılında, gözaltına alınan liseli gençlere, Terörle Mücadele Şubesi'nde işkence yapıldığı kesinlik kazandı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun "Manisalı liseli gençler davası" ile ilgili olarak verdiği kararın bozma gerekçesinde, gözaltına alınan gençlerin ağır işkencelerden geçirildiği vurgulandı.

Daha önce delil yetersizliğinden beraat eden polislerle ilgili olarak, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun verdiği bu karar kesinlik taşıdığı için, sanık 10 polis memuru işkence yaptıkları tespit edilen her bir mağdur için 5 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacaklar.

Neler yapıldı?
Yargıtay kararında, biri başkomiser 10 polisin, liseli gençlerin, "Gözlerini bağlayıp, yüksek sesle müzik dinletmek, çırılçıplak soyarak basınçlı su sıkmak, ıslak battaniyeye sardıktan sonra elektrik akımı vermek, erkeklerin hayalarını sıkmak, makatlarına cop sokmak, kızlara cinsel tacizde bulunmak, göğüslerini elleyip sıkmak, ayakta tutmak ve duvara yaslamak suretiyle beden gücünün dayanamayacağı hareketleri yaptırmak, diğerlerine yapılan işkenceleri seyrettirmek, su ve yiyecek vermemek, uyumalarını engellemek, ızdırap verici, insanlık kişiliğini incitici, haysiyet kırıcı hareketlerde bulundukları" belirtildi.

Manisalı 14 genç, 1995'te Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltına alınmışlardı. Gençlerden 12'si daha sonra İzmir DGM'de "Yasadışı örgüt üyesi olmak ve örgüte yardım etmek" suçundan yargılanmış ve 10'u toplam 76 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır