kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremi beklerken
İlk kez Aktüel dergisinde yayımlanan Saros Körfezi'nde deprem olacağı haberi ortalığı karıştırdı, halk bölgeyi terk etmeye başladı

Kanada'nIn Toronto Üniversitesi'nden Dr. Karl Buckthougth'un, 10 Temmuz'da Saroz Körfezi'nde 6 Richter ölçeğinde bir deprem olacağını iddia etmesi ortalığı karıştırdı. Bölgede yaşayanların bir kısmı oturdukları yeri terk etme kararı aldı. Saros sahilleri ve Marmara bölgesindeki birçok otelde rezervasyonlar iptal edilmeye başladı. Deprem haberinin aksini söyleyen Türk uzmanlar ise bir depremin yeri ve şiddetini önceden kesin olarak tahmin etmenin mümkün olmayacağını savunuyor. İstanbul Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, Afet İşleri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yetkilileri deprem olacağı yönündeki söylentilerin ciddi olmadığını açıkladı. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. Ahmet Işıkara da deprem söylentisinin bilimsel gerçeklere ve uluslararası normlara uymayan bir yorum olduğunu belirtti.

Olacağı iddia edilen depremden etkilenecek yerleşim birimleri arasında bulunan Keşan'daki vatandaşların büyük bir bölümü haberlere inanmazken, bazıları da ilçeyi terk etmeyi düşünüyor. Avukat Haluk Tuncel: "8 Temmuz'da arazide bulunan bir çadırda kalacağız. Yanımıza sadece evimizin ve işyerimizin sigorta poliçelerini alacağız. Keşan'ı görebileceğimiz bir yerde bulunmayı ve deprem olursa bittikten sonra dönmeyi düşünüyoruz. Keşan'a gelecek misafirlerimize 'Gelmeyin' diyoruz. Biz sadece önlemimizi alıyoruz ve bölgede kalarak tedbirli olmaya çalışıyoruz." Tuncel, 4 gün önce Keşan'da çok az şiddette bir sallantı olduğunu da vurguladı.

YILMAZ ÖZKAYA - BURAK GEZEN

Keşan'dan avukat Haluk Tuncel
8 Temmuz'da Keşan'ı terk edecek, arazide bir çadırda kalacağız. Yanımıza sadece evimizin ve işyerimizin sigorta poliçelerini alacağız. Keşan'ı görebileceğimiz bir yerde bulunmayı ve deprem olursa bittikten sonra dönmeyi düşünüyoruz.

Çanakkale'de devlet memuru
Yakın çevremizdeki insanları 10 Temmuz'da burayı terk etmeleri için uyarıyoruz. Gelecek misafirlerimize 'gelmeyin' diyoruz. Ama bölgede kalıyoruz önlemimizi alarak tedbirli olmaya çalışıyoruz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır