kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sardı korkular...
Herkes kıyamet bekliyor... Nostradamus'un kehanetleri bahane ediliyor, 11 Ağustos'taki tam güneş tutulmasından işkilleniliyor... Günler geçiyor, 'korku mevsimi' bitmiyor...

Gazeteniz Sabah'ın okuyucularını özenle haberdar ettiği Avrupa ve Amerika'yı saran 'dünyanın sonu-kıyamet' rivayetleri nihayet geçen gün saygın İngiliz gazetelerinin manşetlerine kadar tırmandı. Nostradamus'un ünlü kehanetinden, 4 Temmuz'u kıyamet tarihi olarak deşifre edenlerin uğradığı hayalkırıklığıyla alay ediyordu gazetelerin yazarları.

Ancak bütün bu alaylarda, şu dehşetengiz 99 yazı takvimine karabiber gibi serpiştirilmiş kıyamet randevularından birini sağsalim atlatmanın getirdiği rahatlamanın da payı var mutlaka.

Çünkü şu kesin, 4 Temmuz'u atlatmakla iş bitmiyor. Nostradamus'un dünyayı bir felaket beklediğini karanlık bir dille anlatan dizelerini, 'haziranın son haftasından temmuzun son haftasına kadar olan süre zarfında' herhangi bir gün olarak yorumlayanlar çoğunlukta. Hatta büyük bir çoğunluk, tüm olumsuz öngörüleri, yüzyılın son tam güneş tutulmasının tarihine, 11 Ağustos'a endeksliyor.

Hatta tarih önemli değil, avrupa çapında ünlü iki astrolog, beklentilerini özlüce 'bu yaz bir maraza çıkmazsa, bu işi bırakırız' diye ifade ediyor, bu kadar bir felaketten emin görünüyorlar.

Japonya'da Nostradamus kehanetini '3. Dünya Savaşı beklentisi'yle özdeşleştiren geniş bir kitle mevcut; öyle ki, 3. Dünya Savaşı'nın çıkması Japonya'da popüler kültürün bir parçası haline gelmiş durumda. Sabah'ın 13 mayıs tarihli nüshasındaki, Japonya'da 'o gün' için bir sığınak inşa eden iki komedyenin çalışmalarını naklen yayınlayan tv programının reyting rekorları kırdığı haberi, bunun en iyi örneğini teşkil ediyor.

Londra'nın çapkınları
Londra sokaklarında dünyanın sonunun geleceğini bahane ederek yaşlılardan para sızdıranların sayısının aniden tırmandığı bildiriliyor. Polis yalnız Londra'da bu gerekçeyle 21 kişiyi tutuklamış. Yine aynı furyadan faydalanmak isteyen, cennete yer satanından makbuz karşılığı para toplayarak günahlarından arındırana kadar her çeşit üçkağıtçı hızla türüyor. Londra'da son günlerin gözde konusu ise, önlerine gelen her kadına, "Dünyanın sonu geldi, gel sevişelim" diyen açıkgözlerin sayısının artması.

Öte yandan Almanya'daki sellerin, Amerika ve Rusya'daki sıcakların işaret ettiği global çapta bir iklim dengesizliği de 'kıyamet' kadar beter seyredebilir insanlık için. Kısacası kıyamet konusu aktüel. En ilginç biçimde yine İngilizlerde. Müşterek bahse meraklı İngilizler dünyanın sonunun gelip gelmeyeceği üzerine de bahse giriyorlar. Müşterek bahis büroları 1 Sterlin'e karşılık 1 Milyon Sterlin veriyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır