kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlahi adalete kesilen bilet
Fizyoterapist Özlem Özer kendisini ezen otobüs şoförünü, kullandığı Akbil'i Belbim'e götürerek bilgisayar kayıtlarından buldu

Ayla ÖZCAN

Beylerbeyi'nde, 18 Şubat 1999 akşamı meydana geldi o korkunç olay. Özel bir hastanedeki işinden çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği otobüsten inmeye çalışan fizyoterapist Özlem Özer, aniden hareket eden araçtan aşağı yuvarlanıp tekerleklerin altında kaldı. Tonlarca ağırlıktaki otobüs vücudunun üzerinden geçip, bütün kemiklerini kırarken ve saçlarını başından ayırırken, çığlıklarını ne otobüs şoförü, ne de araçtaki yolcular duydu.

Sanki çöp
O kanlar içinde kaldırım kenarında kalırken, son gördüğü şey özel halk otobüsünün üzerine çamurlar atarak gittiğiydi. Kendine geldiğinde ise aradan 3 ay geçmişti. Yaşama mucizesini göstermişti. Ama artık yarım bir insandı. Birçok organı tam olarak çalışmıyordu. Ve o çok sevdiği simsiyah saçları artık yoktu. Ama yaşam savaşını sürdüren Özlem Özer, kendisini bu hale getiren otobüs şoförünü bulmaya karar verdi. Çantasına kaza gününden beri dokunmamıştı. İçini açtığında kullandığı Akbil'in hâlâ durduğunu gördü.

Şoför serbest
Elektronik bileti aldığı gibi Beylerbeyi'ndeki Belbim Müdürlüğü'ne gitti. Şifre çözüldü. Akbil'in son olarak okutulduğu turnike, bu turnikenin bulunduğu otobüs ve o otobüsü, olay günü ve saatinde kullanan şoför Bahri Kılınç'ın ismi gözüktü ekranda. Özlem, aylardan beri ilk kez o kadar sevinçliydi. Kayıtları aldığı gibi Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na gitti. Suç duyurusunda bulundu. Ve çok uzun sürmedi Bahri Kılınç'ın bulunması. Gelip ifade verdi şoför Kılınç. "Farketmedim" dedi; "Birini ezdiğimi anlasam durmaz mıyım?" Bu ifadenin ardından, zaten işlediği suç tutuklanmasını gerektirmeyen şoför Bahri Kılınç serbest bırakıldı.

Tanık aranıyor
İlk önce umutsuzluğa kapılan Özlem Özer soruşturmanın sürdüğünü öğrenince yeniden canlandı. O şimdi bir tanık arıyor. Kaza sırasında otobüs şoförü ile dikiz aynasından gözgöze gelmiş. Şoförün kendisini farkettiğinden emin. Bunu ispatlaması için de tanık gerekli. Camdan bakarken Özlem'in can çekiştiğini gören tek bir tanık Bahri Kılınç'ın cezalandırılmasına yetecek.

"Bizim insanlarımız bu kadar duyarsız mı?" diyen Özlem, "Bugün benim başıma gelen, yarın onların da başına gelebilir. Ben artık otobüslere bakamıyorum. Bunu yaşamayan bilemez. Kazayı gören kişiye sesleniyorum. Vicdanını dinleyerek gelip benim için tanıklık yapsın" diye devam ediyor.

Tazminat talebi
İETT'ye maddi ve manevi tazminat davası açacağını da söyleyen Özlem Özer, karnından ve kafasından yeniden operasyon geçireceğini belirterek, kendini hayata hazır hissettiği anda tekrar işinin başına geri döneceğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır