kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dev evliliğe Fransız onayı
Fransa'da devlet, ülkenin en büyük petrol şirketi Total Fina'nın, rakip firma Elf Aquitaine'nın hisselerini alma girişimine yeşil ışık yaktı. Total önceki gün Fransa'nın bir başka petrol devi Elf'in hisselerinin tamamını satın almak için 42 milyar Euro (43 milyar dolar) önermişti.

Yönetim evliliğe sıcak
Fransa Maliye Bakanı Dominique Strauss-Kahn, dün yaptığı açıklamada, iki şirketin birleşmesine karşı olmadıklarını söyleyerek evliliğin, Fransa'nın ulusal çıkarlarına aykırı olmadığını söyledi. Strauss-Kahn, iki büyük Fransız petrol şirketinin birleşmesinin, Anglo-Saxon ve Amerikalı petrol şirketlerinin Fransa pazarından uzak durmalarını sağlayacağını da bildirdi. Fransız Bakan, yerli petrol şirketlerin, Anglo-Saxon veya Amerikan petrol şirketleri tarafından satın alınmasının daha zararlı olduğunu savunurken, "Düşünün, bize petrolü dağıtan şirketin bulunduğu ülke ile savaş halindeyiz, o zaman ne yapacağız," diye konuştu.

Devlet, ELF firmasının en büyük hissedarlarından birini oluştururken, Total ve ELF'in birleşmesinden doğacak yeni grubun, dünyanın 4'üncü en büyük petrol şirketi olacağı belirtiliyor. ELF yönetimi açıklamasında, Total'ın önerisinin daha önce hiç tartışılmadığını ve gündeme gelmediğini ifade ederken, Total'ın ani şekilde kendi hisselerini almasını, 'düşmanca' bir girişim olarak nitelemişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır