kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devrilmesi için gösteri
Leskovaç'ta 20 bin Sırp, Miloseviç'e "Defol" diye haykırdı

SAVAŞ Suçları Mahkemesi'nin savaş suçlusu ilan ettiği Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç, tüm desteğini kaybediyor. Önce muhalifleri bayrak açtı ona, sonra 2 bin askeri sokaklara döküldü. Ve 1 haftadan bu yana halkından da üst üste yediği "tokatlar" devrilme sinyallerini verdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Yugoslavya-Almanya basket maçı sırasında yayına giren TV teknisyeni Ivan Novkovic, Leskovaç halkına şöyle seslenmişti: Pazartesi toplanıyoruz. Miloseviç artık gitmeli...

Novkoviç'in çağrısı ses getirdi ve 20 bin kişi kent meydanında toplandı. Slogan aynıydı: Defol Git! Leskovaçlılar, Miloseviç'in Sosyalist Partisi'nin üyesi olan valileri Zivojin Stefanoviç'i de istemediklerini sloganlarıyla dile getirdiler. Gösteri izinsiz olsa da polisin müdahale etmemedi.

Öte yandan Bosna'nın kuzeybatısındaki Banja Luka kentinde savaş suçlusu zanlısı olan, Bosnalı Sırplar'ın eski Başbakan Yardımıcısı Radoslav Brcanin'in tutukladığı bildirildi. SRNA haber ajansı, Brcanin'in dün sabah evinin önünde, Bosna'daki NATO İstikrar Gücü (SFOR) birlikleri tarafından tutuklandığını ve Savaş Suçları Mahkemesi'nin bulunduğu Lahey'e gönderildiğini duyurdu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır