kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Porselende prestij
Royal Copenhagen'ın titiz üretimi ve mükemmel elişçiliği ile tüm dünyada ünlenmiş porselenleri ve heykelcikleri artık Türkiye'de de satılıyor.

Paris, Londra, New York gibi kentlerdeki butiklerde satılan Royal Copenhagen ürünleri, artık Türk tüketicileriyle de buluşuyor. Değerli porselenleri ve el işçiliği ile ünlenen Royal Copenhagen, 200 yıldan beri bu geleneği sürdürmeye devam ediyor. Kraliçe Juliane Marie tarafından da desteklenen bu marka, kraliyet hanedanı tarafından da himaye görmüş.

Dünya çapında bir üne sahip olan Royal Copenhagen'ın porselen heykelcikleri, sadece birer süs eşyası değil, doğanın da temsilcisi olarak kabul ediliyor. Bu heykellerin büyük bir kısmı en az 100 seneden beri üretilmekte olup, bu koleksiyona devamlı yenileri ekleniyor. Royal Copenhagen için çalışan sanatçılar, sır altı denilen, özel bir teknik kullanıyor. Bu teknik için, yüksek ısıya dayanıklı kobalt mavisi, gri ve yeşilin yanı sıra, bronz renk için yüksek oranda altın kullanılıyor.

Değişmez renkleri ve formlara sahip bu heykelcikler, Danimarka yaşamını ve sanatını yaşatan bir özellik de taşıyor. Danimarka kültür mirasının bir parçası olan bu heykelciklerden en ünlü olanları çocuk heykelleri. Yapılışının her aşamasında birçok insanın emeğini taşıyan bu heykeller, formları ve sadelikleri ile adeta çocukların masumiyetini ve saflığını yansıtıyor.

En prestijli yemek takımı
Royal Copenhagen, porselen yemek takımları konusunda da, dünya çapında bir üne ve prestije sahip. "Flora Danica" adını taşıyan deseni, firmanın diğer porselenleri arasında "şaheser" olarak değerlendiriliyor ve günümüzde bir kişinin sahip olabileceği, dünyanın en prestijli yemek takımı olma özelliğini taşıyor.

Mavi-beyaz porselen takımlar da Royal Copenhagen koleksiyonları arasında, karakteristik mavi-beyaz Danimarka porselenlerinin simgesi sayılıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır