kapat

20.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mitnick duruşması ertelendi
Yüzyılın en büyük hacker'larından Kevin Mitnick hakkındaki kararın duruşması 12 Temmuz tarihine ertelendi.

Dört yıldan fazla bir süredir tutuklu bulunan ve birçok bilgisayar suçundan aynı anda yargılanan Kevin Mitnick hakkındaki kararın, bu hafta başında verilmesi heyecanla bekleniyordu. Ancak bölge mahkemesi yargıcı Mariana Pfaelzer, savunmanın ek süre isteğini kabul ederek, duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi. Mitnick'in avukatı, yeni bir savunma için ek süre istemişti.

Kafesteki efsane
1995 Şubat'ında FBI tarafından yakalanıp kefalet istemi reddedilerek tutuklu olarak yargılanmasına karar verilen Mitnick, dört yılı aşkın zamandan bu yana hapishanede bulunuyor.

Bu arada, yargıç işi sağlama bağladı ve tutukluluğu süresince Mitnick'in bilgisayarlarla uğraşmasını da kesinlikle yasakladı. Mitnick, geçtiğimiz Mart ayında, "isnat edilen suçu kabul ederek" bir anlaşma yapmıştı. Bunu göre, mahkemenin muhtemel kararının beş yıllık bir hapis cezası olduğunu da hesaplayarak bir yıl sonra dışarı çıkmayı planlıyordu. Mitnick'in son dönemde yinelediği kefalet ve bilirkişi talepleri mahkemece tekrar reddedilmişti.

Mitnick, aralarında bilgisayarlara zarar vermek, çalıntı yazılım yoluyla şirketleri zarara uğratmak ve çalıntı bilgisayar şifreleri kullanmanın da bulunduğu 25 ayrı hacker'lık suçundan yargılanıyor. 1995'te FBI'ın "arananlar" listesinde baş sıralarda yer alan Mitnick'in, bu davanın sonuçlanmasının ardından farklı eyaletlerin farklı davalarıyla da karşılaşması da söz konusu olabilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır