kapat

20.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Babalar Gunu
GÜNGÖR MENGİ
Uyandık mı?
Atatürk "Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur" demişti.

ASAF SAVAŞ AKAT
Ucuz çözüm yok
Şöyle geriye dönüp bir bakalım. Ekonomideki yavaşlamanın ilk işaretleri 1998'in ilkbaharında geldi. Halbuki o günlerde Türkiye Deniz Baykal'ın erken seçim zorlamaları ile meşguldu. Ekonomi geri planda kaldı.

NURİYE AKMAN
Kuran'ı Sırpça'ya çevireceğim
Darko Tanaskoviç, 4.5 yıldır Türkiye'de. Yugoslavya'nın, Federasyon dağıldıktan sonraki ilk büyükelçisi.

ÇETİN ALTAN
Miloseviç'e cankurtaran fıkraları
Miloseviç şimdi ne yapacak? Bize kalırsa Enver Paşa'yı taklit etmeye başlasın.Önce Sırbistan'la kendisini özleştirsin...

CAN ATAKLI
Çekmece açılınca
İster istemez akla geliyor; Fethullah Gülen'in "laik türkiye Cumhuriyeti için bir tehlike olduğu" bugüne kadar bilinmiyor muydu?

CENGİZ ÇANDAR
Hükümetin anlamadığı
Şunun şurasında 20. Yüzyıl'ın sona ermesine yarım yıldan daha az bir zaman kaldı. Bu yüzyıl içinde üç kez dünya haritasında çok büyük çapta ve önemli değişiklikler oldu.

NECATİ DOĞRU
İşadamına Çin rehberi
Çin ucuz ve sıradan malı zaten kendisi üretebiliyor. Bu pazara girmek isteyenler seçkin üretim, özel, yeni, yaratıcılık yüklü mallar sunmalı. Tanıtımı da içine alan bir satış programı hazırlanmalı.

YAVUZ DONAT
Maliye Bakanı denklem çözüyor
Sümer Oral'la "beş yıl on ay sonra ikinci kez Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduğu gün" konuşmuştuk.

SELAHATTİN DUMAN
Bu medyaya türkü de lazım..
Bizim pop müziği, popüler olanı izler.. Şimdi beklemedeyim.. Bakalım Unkapanı'ndan hangi uyanık firma basının hallerine bakıp "Bu mesleğin etiğine kuzu yayarım kuzu.. Kuzu yayarım kuzu.." diye kaset yaptırıp tirajları yerinden oynatacak..

GÜLAY GÖKTÜRK
Babaların babası
Bugün Babalar Günü...Bugün bütün çocukların ellerinde hediyeleriyle babalarının önünde sıraya girip el öpmeleri beklendiğine göre, aslında milletçe Çankaya'nın önünde kuyruğa girmemiz uygun düşer.

SEDA KAYA GÜLER
Babama...
Sizler, "bu köşeye ne oldu" diye merak ederken, ben günlerdir Amerikan Hastanesi'nde geçmek bilmeyen baş ağrısıyla mücadele ediyordum. Ve anlaşılan birkaç gün daha buradayım. Ama bugün Babalar Günü ve bugüne dair bir şeyler karalamadan edemedim...

YILMAZ KARAKOYUNLU
Bilim özgürlük ve ahlak ister...
Dünyanın ilk üniversitesi 9. Yüzyılda Salerno'da kuruldu. İkinci üniversite iki yüz yıl sonra Mısır'da kurulan El-Ezher'dir. Tıp, hukuk, felsefe, beşeri bilimler, ilahiyat o yıllarda üniversitelerin temel öğretim alanlarıydı.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Demek ki kral çıplakmış!..
Kralın biri, her gün yeni elbiseler diktirir, ancak hiçbirini de beğenmezmiş. Sonunda, tellalar vasıtasıyla ülke genelinde iyi terzi aranmış ama nafile...

ZÜLFÜ LİVANELİ
Büyük adam
Kolay kolay büyük adam olunmuyor.
Doğumunun iki yüzüncü yıldönümünde bütün dünyanın ayakta alkışladığı Rus şair ve yazarı Puşkin, gerçekten büyük adam.Neden mi?

YUSUF SARI
Borsa gittikçe sıkışıyor
Geçen haftanın daha alıcılı olmasını bekliyorduk. Tahminimiz de bu yöndeydi. Faizlerdeki gerginlik borsaya satış yönünde yansıdı.

ALİ ŞEN
Bundan sonra Balkanlar
Balkanlar'ın geleceği ile ilgili çeşitli senaryolar tartışılıyor. Ama unutmayın ben 15 ay evvel Kosova için ne söyledim ve yazdıysam aynen gerçekleşti.

RAUF TAMER
Son darbe
Fethullah Gülen'in panellerini, seminerlerini, hattâ büyük iftar davetlerini hatırlıyorsunuz. Adeta hoşgörü kongreleri gibiydi...

Dr.TUĞRUL TUNA
Bu ülkede trilyonluk futbolcu var mı?
Hasta Fenerli olan Ressam Orhan'dı.. Mesut ise Galatasaray'ın hastası değil, tımarhaneliği sayılırdı.. Artık maça gidemediği gibi televizyonda dahi seyretmeye dayanamıyordu..

HINCAL ULUÇ
Bir bayram hikayesi...
Bugün Babalar Günü ve işte size Babalar Günü'nün benim köşem için artık klasikleşen yazısı.. Kardeşim Kemal'e ithaf ederek..

AHMET VARDAR
Büyük götüren küçükler de var...
Ben arada sırada götürücülerle uğraşıyorum ya... Bunu okuyan bir okuyucum, "Ahmet bey, sen büyük götüren büyükleri teşhir ediyorsun ama bir de büyük götüren küçükler var. Onlardan haberin oluyor mu?..." diyor.

TEVFİK YENER
Aysel, Başkan Kennedy'nin sakın baldızı olmasın?..
Göğüsleri çıplaktı. Karşısındaki gence sordu:

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Düzelme için zaman gerekli
Bankalar Kanunu beklenenden de hızlı yasalaştı. DGM'leri sivilleştiren Anayasa değişikliği Meclis'te kabul edildi. Sosyal güvenlik reformu tartışmaya açıldı.

SERPİL YILMAZ
Bankacılar ev alıyor
Yüksek faize rağmen, onlar paralarını konuta yatırmayı tercih ettiler.Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Kemerburgaz'daki İstanbul Evleri'nin tanıtım davetinde, Genel Müdür Hakan Kodal "Son 5 ayda, 162 ünitelik projenin yüzde 40'ını sattık" diyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır