kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Eðitimde hedef 12 yýl
Milli Eðitim Bakaný Metin Bostancýoðlu: Atatürk'ün izinde bir Milli Eðitim Bakanýyým. 16. Milli Eðitim Þžrasý'nda zorunlu eðitim 12 yýla çýkartýlacak.

Þirin Dilek ACUN

Ankara- Milli Eðitim Bakaný Metin Bostancýoðlu, 8 yýllýk kesintisiz zorunlu eðitimin 12 yýla çýkarýlacaðýný söyledi. "Ben Atatürk'ün izinde bir Milli Eðitim Bakanýyým" diyen Bakan Bostancýoðlu, "Yeni bir çaða giriyoruz. Bu çað bilgi çaðý. Eðitimine önem veren ülkeler artýk öne çýkacak. 16. Milli Eðitim Þžrasý'nda zorunlu eðitimin 12 yýla çýkartýlmasý kararý alýnmýþtýr. Atatürk bilim ve aklýn yolunda olmamýzý istedi. Biz de bunu yapacaðýz" dedi.

'Bu çað bilgi çaðý'
Bostancýoðlu, Hasanoðlan Atatürk Anadolu Öðretmen Lisesi'nin restore edilen Amfi Tiyatro'nun açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, öðretmen ve eðitim sistemi ile bundan önceki dönemlerde çok oynandýðýný artýk buna izin vermeyeceklerini belirtti. Bostancýoðlu, "Hasanoðlan, Türkiye'nin eðitim ve kültür merkezi olmalýdýr. Kararýmýz budur" dedi. Bostancýoðlu öðretmen eðitiminin önemine iþaret ederek, "Eðitim fakültelerinin önüne akademiler açacaðýz. Artýk 3 yýlda ya da 5 yýlda kimse öðretmen olmayacak" dedi.

Bakan'dan ÖSS uyarýsý
ANKARA- Milli Eðitim Bakaný Metin Bostancýoðlu, yaklaþan ÖSS sýnavý dolayýsýyla tüm Ýl Milli Eðitim müdürlüklerini uyararak, "tekrar bir üzüntü yaþamamak için herkes görevini yapsýn" talimatýný verdi. Bostancýoðlu, sýnavla ilgili þu önlemlerin alýnmasýný istedi:

* Sýnav merkezi yöneticisi olan il ve ilçe milli eðitim müdürleri, sýnav evrakýnýn geliþinden gidiþine kadar kurallarýn eksiksiz ve güvenlik içinde uygulanmasýný saðlayacaklardýr.

*Sýnavda görevlendirilen öðretmenlerimizin çok önemli mazeretleri olmadýkça, görevini iade etmemeleri saðlanacaktýr.

*6 Haziran'da yapýlacak ÖSS'de, Milli Eðitim müdürlerimiz, sýnav merkezi yöneticisi ile çok yakýn iliþki içinde bulunacaklardýr.

*Sýnavda görevlendirildiði halde görevine gelmeyen veya görevinigerektirdiði gibi yapmayan öðretmenlerimiz hakkýnda yasal kovuþturma yapýlacaktýr.

ÖÐRENCÝLER 6 HAZÝRAN'I BEKLÝYOR
Soru kitapçýklarýnýn çalýnmasýyla umutlarýný 6 Haziran Pazar gününe erteleyen üniversite adaylarý, heyecanla beklemeye koyuldu. Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) yetkilileri, erteleme nedeniyle sýnavla ilgili kurallarda herhangi bir deðiþiklik olmayacaðýný bildirdiler. Adaylar, daha önce kendilerine gönderilen sýnava giriþ ve kimlik belgesi ile 6 Haziran'da yapýlacak ÖSS'ye girecekler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr