kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ŞÜKRÜ KIZILOT(skizilot@sabah.com.tr )


Sorunlar ve çözümler

Fatura basımında izin kalktı
SORU: Fatura bastırmak için vergi dairesine gittiğimizde, vergi borcumuzun olup olmadığına bakıp ona göre izin veriyorlar. Verdikleri izin de, genellikle bir cilt için oluyor. Bu bir cildi de kısa sürede bitiriyoruz. Bu işin pratik bir çözümü yok mu? Sedat AYDEMİR/İSTANBUL

YANIT: 25 Mayıs 1999 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği ile bu soruna kalıcı çözüm getirildi.

Yapılan değişikliğe göre, 25 Mayıs 1999'dan itibaren, fatura bastırmak için, vergi dairesinden izin yazısı almaya ve bunu anlaşmalı matbaaya ibraz etmeye gerek kalmıyor. Fatura bastırmak için doğrudan, bağlı bulunduğunuz vergi dairesinin il sınırları içerisinde kalan anlaşmalı matbaaya başvurmanız yeterli olacak.

Emlak Vergisi uzatılacak mı?
SORU: Emlak vergisi birinci taksitini ödeme süresi 31 Mayıs Pazartesi günü bitiyormuş. Bu süre geçen yıl olduğu gibi uzatılacak mı? Kürşad ÖZTÜRK/ANKARA

YANIT: Emlak vergisi birinci taksitini ödeme süresi uzatılmayacak. En geç 31 Mayıs günü ödemelisiniz. Aksi halde, geciken her ay ve kesri için yüzde 12 gecikme zammı ödersiniz.

Kıdem tazminatı karşılığının geçici vergisi
SORU: Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi bir şirket olduğumuz için, kıdem tazminatı karşılığı ayırmak zorundayız. Bu karşılığın geçici vergi karşısındaki durumu nedir? M. Tolga ÖNER/İSTANBUL

YANIT: Vergi Yasalarımıza göre, fiilen ödenmeyen kıdem tazminatının vergi matrahının tespitinde gider olarak indirilmesi mümkün olmadığından, geçici vergi matrahını tespit ederken, ayrılan karşılık tutarının matraha eklenmesi gerekmektedir.

Maliye hesap uzmanlarının 54. yılı
1945 yılında çıkartılan 4709 sayılı Kanunla kurulan Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nun 29 Mayıs 1999'da 54. kuruluş yıldönümü kutlanıyor.

Hesap Uzmanları Ocağı'ndan, ülkeye hizmet eden binlerce hesap uzmanı ve çok sayıda değerli bürokrat, milletvekili ve bakan yetiştirmiştir. Kurul Başkanı Sayın Abdullah ASLAN'ın şansında, Hesap Uzmanları Kurulu'nun 54. kuruluş yıldönümünü kutluyor, ülke yararına olan çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır