kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şeftali Reçelli Bisküvi

Malzeme:
* Yarım paket margarin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* Alabildiğince un

İçi için:
* 2 çorba kaşığı Şeftali Reçeli
* Yarım su bardağı dövülmüş fındık
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:
* Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki bir margarini bir kaba alın. Elinizle mıncıklayarak yumuşatın. Üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekleyin. Sürekli yoğurarak, unu ilave edin. Hamur toplanana dek un ekleyin. Yarım su bardağı dövülmüş fındığı ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlayarak kesin. İlk yuvarlağın üzerine tarçınlı fındık karışımı ve Şeftali Reçelinin tanelerinden koyun. Üzerine ikinci yuvarlağı kapatın. Çatal ile kenarlarına şekil verin. Isıtılmış orta ısılı fırında 10 dakika pişirin. Ilıtıp, üzerine pudra şekeri serpin.

T A M E K
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır