kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Krizin çaresi Hakan
Para krizinin iyice ayyuka çıktığı dönemde Juventus'un Hakan Şükür'e talip olması yönetime nefes aldırdı. Ancak yıldız oyuncunun İtalya'ya gitme gibi bir niyeti yoktu

alatasaray, Rosenborg ve Athletic Bilbao'ya Ali Sami Yen'i dar etmişti. Ancak Bülent ve arkadaşlarının hırsı yetmedi. Maalesef Juventus, 20 bin polisin korumasında, büyük bir gerilime dönüşen maçta ikinci defa Galatasaray'ın elinden kurtuldu. Gazetecilerin bile cep telefonu maça sokulmadı. Gerilim öylesine büyüdü ki Galatasaray, Avrupa maçlarında oynadığı futbol temposuna ulaşamadı.

Bu maçın hayal kırıklığı büyük oldu. Aylar geçti röportajlarda futbolcular bu maçı unutamadıklarını söylüyordu. Hagi konuyu kendisi açmış "Maç zamanında oynansa biz Juventus'u yenerdik" diye konuşuyordu.

Juventus maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen Hakan, adeta final maçı olan Bilbao maçında oynayamıyordu. Ayrıca Tugay ve K.Hakan da eksikti. Bu maçın sonrasında yaşananlar dramatikti. Bir hatayla yenilen gole bir türlü cevap verilemedi. Maçın sonlarında Okan'ın topu kazanmak için çamurlara uçuşu sarı kırmızılı yüreklerin içini cızır cızır yakmıştı. Aynı şekilde antrenör Bülent Ünder de saha kenarında Burak'ın kaçırdığı golden sonra kendini çamurlara atmıştı. Soyunma odasına ağlayarak gidiyorlardı. Hakkımız olan çeyrek final binbir türlü oyundan sonra yitirilmişti. Soyunma odasında teknik direktör Fatih Terim de futbolcular da hıçkırıklara boğuldular. Ama hayat ve lig devam ediyordu.

Krizin yükselişi
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek final şansını son anda kaçırması asıl sarı- kırmızılı yönetimi şoka sokmuştu. UEFA'dan gelmesi hesaplanan para fırsatı kılpayı kaçmıştı. Bu arada sarı kırmızılı futbolculara sadece Şampiyonlar Ligi primleri ödenebilmişti. Transfer taksitleri 5 aydır gecikmiş, lig primi ve maaşlar aksamaya başlamıştı. Kazan kaynıyordu Galatasaray'da. Fatih Terim'in sezon başında söylediği söz ister istemez akla geliyordu. "Bizi ligde ancak saha dışı etkenler durdurabilir. Bir para krizine yakalanmazsak açık ara gideriz".

Para krizi yüzünden kaynayan kazan fokurdamaya başlamıştı. Futbolcular, kendi aralarında toplantılar yapıyor, sıkıntılarını kaptan Bülent aracılığı ile Fatih Terim'e iletiyorlardı. Ama bu sıkıntı, maçlara kesinlikle yansımıyordu. Kritik Beşiktaş galibiyetinden sonra Antalyaspor 3-1, Gaziantepspor deplasmanda 2-1'lik sonuçlarla geçildi. Ekonomik kriz ise devre arasına hatta ligin ikinci yarısının başına kadar sürecekti.

Juve'nin teklifi
Başkan Faruk Süren ve arkadaşları futbolcuların alacaklarını ödemek için çare ararlarken, İtalya'dan gelen bir haberle irkildiler. Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem oynayan Hakan Şükür, Juventus'un golcü arayışı için bir numaralı aday haline gelmişti. Juventus, Hakan için 12 milyon dolar teklif ediyordu Galatasaray'a. İçinde bulunulan ekonomik kriz aşılacak başkan Süren ve arkadaşları rahat nefes alacaklardı. Peki ya Hakan'sız şampiyon olunabilecek miydi? İtalyan kulübünün resmi teklifi Galatasaray'a ulaştığında, sarı kırmızılı yöneticiler, teklifi Gaziantep'te Hakan Şükür'e ilettiler.

Hakan, önce bu teklife hayır dedi. Ancak ısrarlı teklifler karşısında masaya oturmaya ve menajerleriyle birlikte İtalya'nın Juventus takımı ile pazarlığa girişmeye başladı.

Hagi'nin ilginç sözleri
Hakan'ın Juventus'a gitme aşamasına gelmesi bütün sarı kırmızılı takımı yakından ilgilendiriyordu elbette. Fatih Terim, yönetime ister istemez "Olur" yanıtı verdi. Bu boşluğu, Hakan'ın yerine takım içinden başka bir oyuncu, savunmadan Ümit ile dolduracaktı.

Burada Hagi girdi devreye. Romen yıldız, Terim ve yöneticileri rahatlatan şu konuşmayı yaptı: "Hakan, süper oyuncu tamam. Onunla birçok başarılı sonuca imza attık. Ama biz Şampiyonlar Ligi'nden elendik. Türkiye'de Hakan olmadan da biz bu takımı rahatça şampiyon yaparız. Göreceksiniz ben de bu sezon hayatımın futbolunu oynayacağım. Söz veriyorum Hakan Şükür olmadan da şampiyon oluruz". Dünya devi Hagi'nin bu sözleri en başta Hakan Şükür'ü satmaya kesin kararlı olan başkan Faruk Süren'i rahatlatmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır